logo

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Toplantısında İçerenköy Hal Alanı Düzenlemesi Geçti

Ataşehir Belediye Meclisi Eylül Toplantısında İçerenköy Hal Alanı Düzenlemesi Geçti

7 Eylül Perşembe günü Meclis 1.Başkan Vekili Kudret Arslan Başkanlığında toplanan Ataşehir Belediye Meclisi Eylül ayı 2. Toplantısında gündemdeki maddeleri görüştü.

Recep Kenan/itvhaber.com

13 maddeli gündem ile toplanan Ataşehir Belediye Meclisi, Eylül ayı son toplantısında komisyonlardan gelen 13 raporu görüşerek karara başladı.

İÇERENKÖY HAL ALANI VE ÇEVRESİ UYGULAMA PLANI DÜZENLEMESİ GEÇTİ

Ataşehir Belediye Meclisi’nde yapılan görüşmede, 13. Maddede yer alan, Hal alanı ve otoparkın da yer aldığı Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planı kapsamında kalan Hal alanı ile ilgili “Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07.09.2022 tarihli ve 25 sayılı raporu.” İçerikli uygulama planı onaylandı.

BELEDİYE İLE VATANDAŞ KARŞI KARŞIYA GELEBİLİR

Gündeme geçmeden gündem dışı söz alan AK Parti Meclis üyesi Haluk Sadıkoğlu, konuşmasında Yenisahra ve Barbaros Mahallelerin imarı ile ilgili, “Yenisahra ve Barbaros mahallesinde imar planları netleşti. Orada yavaş yavaş kentsel dönüşüm çalışmaları yapılıyor. Atabel Şirketi danışmanlık karşılığında yüzde 1 hak sahibi ve yüzde 1 müteahhitlerden hak talep ediyor. Belediye şirketinin bu konuda yeterli yetkisi var mıdır? Olası bir yanlış danışmanlıkta belediye ile vatandaş karşı karşıya gelebilir. Ayrıca belediye şirketi yönetimlere talip olması oldukça yanlış.” Açıklamasına yer verdi.

ŞİRKETİMİZ ORDA RİSKİ KALDIRMAK İÇİN ÇALIŞIYOR

AK Parti sözcüsü Haluk Sadıkoğlu’nun iddialarını yanıtlayan CHP Meclis Üyesi ve Belediye Başkan Yardımcısı Sadık Semih Kayhan; belediyenin vatandaşlardan gelen talep üzerine bir adada böyle bir çalışma yaptığını kaydederek; “Bu talep vatandaşlardan ve müteahhitlerden geldi. Belediyeden böyle bir talep olunca şirketimiz orda riski kaldırmak için çalışıyor.” dedi.

BELEDİYEDEN BEKLENTİ DÖNÜŞÜMÜ HIZLANDIRMASI!

Bölgede toplam 44 tane toplulaştırma adasından 24 tanesinde 3/2 uzlaşı olduğunu iddia eden Ak Partili üye Bayram Varol, bölge halkının biran önce arsalarının dönüşümünü görmek istediğini, Belediyeden beklentisinin bir an önce, dönüşümü hızlandırması ve sorunları çözmek için çaba sarf etmesi olduğunu kaydetti.

ADA BAZINDA 3/2 ANLAŞMA YAPAN YOK

Bayram Varol’un 3/2 uzlaşma iddialarına yanıt yine Sadık Semih Kayhan’dan geldi.  AK Parti Meclis Üyesi Bayram Varol’a tepki gösteren Kayhan,  Yenisahra Mahallesi’nde ada bazında 3/2 anlaşma yapan olmadığını, Bakanlığın riskli alan ilan etmesi gerektiğini ifade etti.

Müşavirlik hizmeti veren Atabel şirketinin girişimini başarılı bulduğunun altını çizen MHP’li  Meclis Üyesi Hakan Arıkaya, Kiptaş ve TOKİ aracılığıyla dönüşümün hızlandırılması önerisine açıklama yapan Sadık Semih Kayhan, KİPTAŞ’ın uzlaşmanın olmadığı adaya girmek istemediğini, bakanlık üzerinden girişimlerinin de sonuçsuz kaldığını söyledi.

Gündem dışı konuşmaların ardından 5-6 ve 11’inci maddeler oyçokluğuyla, diğer maddeler oybirliği ile komisyonlardan geldiği şekliyle kabul edildi.

YENİSAHRA VE İÇERENKÖY İMARLARINDA DÜZENLEME ONAYLANDI

10. maddedeki, “Ataşehir İlçesi 1/1000 ölçekli Yenisahra Mahallesi ve Çevresi II. Etap Uygulama İmar Planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 29.07.2022 tarihli ve 22 sayılı raporu.” ile 13. Maddede yer alan “Ataşehir İlçesi İçerenköy Mahallesi 1. Etap Uygulama İmar Planına ilişkin İmar ve Bayındırlık Komisyonunun 07.09.2022 tarihli ve 25 sayılı raporu.” Kabul edildi.

Oturuma başkanlık eden Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ile ve 03 Ekim 2022 Pazartesi saat 15.00’te toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ