logo

Ataşehir Belediye Meclisi Gündeminde ‘1 Mayıs’ Öne Geçti

Ataşehir Belediye Meclisi Gündeminde ‘1 Mayıs’ Öne Geçti

Ataşehir Belediyesi Meclisi, 06 Mayıs 2024 Pazartesi günü Saat 15:00’da başlayan 4. Seçim Dönemi 1. Toplantı Yılı Mayıs Ayı Toplantısı ilk oturumu gerçekleştirildi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı ilk oturumu Ataşehir Belediye Başkanı Onursal Adıgüzel’in katılımı ile Meclis 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz başkanlığında gerçekleşti.

Ataşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz Başkanlığında gerçekleşen Ataşehir Belediyesi Meclisi Mayıs Ayı Toplantısı ilk birleşimde gündemdeki 6 madde ile gündeme alınan 1 ek madde görüşüldü.

BAŞKAN YARDIMCILIĞINA ATANAN OĞUZ KAYA’NIN BİLGİ YAZISI OKUNDU

Gündemdeki maddelerin görüşmesine geçilmeden İSKİ Beykoz Şube Müdürü iken Ataşehir Belediye Başkan Yardımcılığı görevine atanan Oğuz Kaya’nın naklen atama yazısı Meclisi bilgilendirme amacıyla okundu.

ULUYILMAZ’IN, 1 MAYIS TAKSİM MEYDANI HATIRLATMASI

Toplantını açılışında emeğin ve emekçinin bayramı olan 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü ile 23 Nisan Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlama mesajını aktaran Ataşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz, 1 Mayıs’ı Taksim Meydanı’nda kutlamak isteyen sendika ve meslek örgütü üyelerine izin verilmemesini eleştirerek, Saraçhane’de oluşan anti demokratik görüntünün altını çizdi.

1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI SADECE SİZİN DEĞİL TÜRKİYE’NİN İŞÇİ BAYRAMIDIR

Yoklama ve önceki toplantı özetinin oylanması ile başlayan gündem görüşmeleri öncesi gündem dışı söz alarak kürsüden konuşan Ak Parti Meclis Grup Başkanvekili Serdar Orhan, “1 Mayıs İşçi Bayramı sadece sizin değil Türkiye’nin işçi bayramıdır. Siz Taksim Meydanında gösteri yapamazsınız; Biz nasıl yapamıyorsak.” Diyerek; Meclis Başkanı olduğunu hatırlattığı Kaya Uluyılmaz’ı tarafsızlığa davet etti.

Kendisinin tarafsız olmadığını, kendine ait görüşü dile getirdiğini kaydeden Ataşehir Belediyesi Meclisi 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz, Meclisi nasıl yöneteceğine kendisinin karar vereceğinin altını çizdi.

TÜM ANNELERİMİZİN ANNELER GÜNÜNÜ KUTLUYORUM

Gündem dışı aldığı sözde yaklaşan Anneler Gününü kutlayan CHP Meclis Grup Başkanvekili Birkan Birol Yıldız, “12 Mayıs’ta Anneler Gününü kutlayacağız. Bizi dünyadaki tüm kötülüklerden koruyan, her türlü zorluğa göğüz geren, sevgiyi, merhameti en üst mertebede gösteren tüm annelerimizin Anneler Gününü kutluyorum. Ebediyete göçmüş annelerimize rahmet diliyorum.” Dedi.

Gündem dışı konuşmalardan sonra ek 2 madde ile 9 madde olarak belirlenen Meclis Gündemindeki maddelerin görüşülmesine geçildi.

Gündemdeki 1., 2,. 3., 6., 7.ve 9.maddelerin ilgili komisyonlara gönderilmesine oy birliği ile karar verildi.

KOİSYON ÜYELİĞİ SEÇİMİ YAPILDI

Gündemdeki 4 ve 5. Maddelerde yer alan, istifa eden üyeler yerine Ak Parti tarafından Hukuk Komisyonu ve Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna önerilen yeni üyeler, MHP’li üyelerin red oyu, Ak Parti ve CHP’li üyelerin oyları oy çokluğu ile kabul edildi.

Yapılan seçimde Hukuk Komisyonuna Şerafettin Ay; Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonuna  Fikret Aydınhan oy çokluğu ile komisyonların Ak Partili üyeler olarak belirlendi.

BİRKAN BİROL YILDIZ’A “ATABEL OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL” YETKİ KARARI

Gündemdeki, “Birkan Birol YILDIZ’ın Atabel İnşaat Temizlik Gıda Sanayi ve Ticaret Şirketi tarafından olağan veya olağanüstü genel kurulların gerçekleştirilebilmesi için yetkilendirilmesine ilişkin Mali Hizmetler Müdürlüğünün 02.05.2024 tarihli ve E.2024-4259 sayılı teklifi.” içerikli 8. Madde ise teklif kararı olarak oylanarak oy birliği ile kabul edilerek karara bağlandı.

Gündemdeki maddelerin görüşülmesinin tamamlanması sonrasında 9 Mayıs Perşembe Günü Toplanma kararını açıklayan Meclis 1. Başkanvekili Kaya Uluyılmaz, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ile ve Perşembe Günü toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ