logo

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Çalışmalarına Tartışmalı Son

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Çalışmalarına Tartışmalı Son

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. ve son toplantısında, “13 yılda ne yaptınız?” sorusu gündem olurken, tartışmalarda ekonomi, genel siyaset, Büyükşehir ve Ataşehir yer aldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı 2. Birleşimi ve son toplantısında, “13 yılda ne yaptınız?”sorusuyla başlayan,  Büyükşehir ve hükümet ile ilgili konular ile genel siyasetin gündeme taşınmasıyla tartışmalar ytaşandı.

Ataşehir Belediye Meclisi 1. Başkan Vekili Kudret Arslan başkanlığında toplanarak Mayıs ayının son toplantısında iki maddeyi görüşerek karara bağladı.

Gündeme geçilmeden AK Parti Grubu tarafından verilen üç önerge oylanarak, oybirliği ile başkanlık makamına gönderildi.

Gündem dışı söz alan AK Parti Grup başkanvekili M.Naim Yağcı 19 ve 29 Mayıs günleriyle ilgili kutlama Mesaj ve dileklerini dile getirdi.

CHP Grup sözcüsü İlhami Yılmaz 2021 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabına ilişkin Plan Bütçe Komisyonu raporu hakkında Meclisi bilgilendirdi. İlgili rapora muhalefet şerhi koyan AK Parti Grubu adına eleştirilerini aktaran Ak Partili üye Fatih Kayacı’nın eleştirileri, CHP’li üyeler tarafından tepkiyle karşılandı.

FATİH KAYACI’DAN ATAŞEHİR VE BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNE ELEŞTİRİ

Ataşehir Belediyesi’nin 13 yılda gösterecekleri hiçbir eser olmadığını dile getiren, belediyenin borç batağında olduğunu iddia eden Fatih Kayacı, Büyükşehir belediyesine yönelik olumsuz eleştirilerini dile getirmesi CHP’li üyelerden tepki aldı.

VATANDAŞ BUHRAN DÖNEMİ YAŞAMAYA BAŞLADI

Ataşehir’in 12 yılda önemli noktalara geldiğini ifade eden CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz,  “Arkadaşımız zaman zaman şov yapıyor diyorum kızıyor.  Hakikatten şov yapıyor. Bütçede sapmaların olduğu doğrudur. Bu ekonominin yanlış yönlendirmesinden kaynaklı bir durum. Bundan iki ay öncesine kadar pandemiden dolayı her gün uçak dolusu insan ölüyordu. Bunu hepimiz biliyoruz. Şimdi yakın zamanda yoksulluk iyice derinleşmeye başladı. Yoksulluktan birçok insanın hayatını kaybedeceği gerçeği ile karşı karşıyayız.  Halk perişan. Ekmek bulamıyor. Bakkala, markete veresiye yazdırıyor. İşsizlik had safhada. Gençlerde işsizlik %30’larda. AK parti bürokratları birkaç kuruluştan maaş alıyor ve bunların her birinin maaşı 100 bin liranın üzerinde. Vatandaş pazarların toplanmasını bekliyor ki artıklarını toplasın. Fiyat artışları başını almış gidiyor. Enflasyon resmi rakamlara göre %70’e gelmiş. ENAG grubunun açıklamış olduğu rakam %160’larda. Vatandaş buhran dönemi yaşamaya başladı. Bütçeyi yaptığımız Ekim ayında mazot 6 liraydı. Bugün ise 23 lira olmuş.  Onun için yaptığınız bütçe yetmiyor ek bütçe yapmak zorundasınız.” Dedi.

AK PARTİ ADETA ATAŞEHİR BELEDİYESİNİ CEZALANDIRDI

2019 seçimlerinde Millet İttifakı’nın Büyükşehir Belediyesini büyük farkla kazandığını hatırlatan İyi Partili Üye Oğuz Sarul, “Belediyeyi aldığımızda metro istasyonlarında asansörler ve yürüyen merdivenler çalışmıyordu. Dönemin İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı borçlarını ödemediği için parça alınamıyordu. Ayrıca İETT otobüs lastikleri yoktu hepsi dümdüz.  İSKİ olayı acıdır. İSKİ borularının hepsinin değişmesi gerekir. Metro hattının Eminönü’nde çöktüğünü hepimiz biliyoruz.  Duran metro inşaatları bizim belediyemiz döneminde devam ediyor. Birçoğu bitmek üzere, yeni hatlarda çalışmalar devam ediyor.  Diğer taraftan, AK parti iktidarı, Finans Merkezi uygulaması ile Ataşehir Belediyesi yıllık 60-70 milyon kaybına sebep oldu. Ümraniye de, Ataşehir de bu devletin bir kurumu ama AK Parti adeta Ataşehir Belediyesini cezalandırdı.” Şeklinde konuştu.

GOOGLE: AK PARTİ BÜROKRATLARI KAÇ YERDEN MAAŞ ALIYOR

AK Parti Grup sözcüsü M.Naim Yağcı CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz’dan birkaç maaş alan bürokratları açıklamasını  istemesi üzerine Oğuz Sarul, cep telefonundan Google girip “AK Parti bürokratları kaç yerden maaş alıyor?” denilince listesinin çıkacağını ifade etti.

FATİH BEYİN HAYALİNİ BENDE YAŞAMAK İSTİYORUM!

Ak Partili üye Fatih Kayacı’nın Ataşehir ve Büyükşehir Belediyelerine yönelik eleştirilerine dikkat çeken, ülkedeki demokrasi sorununu olduğunu vurgulayan CHP’li Üye Tuğba Dönemez,  kapatılan sığınma evleri, öğrenci yurtlarını, eğitim sorunlarını dile getirse kendisinin de destekleyeceğini kaydederek; “Gençliğin eğitim sorunu var. İçi boşaltılmış bir eğitim sistemiyle karşı karşıyayız. Neden çocuklarını özel okulla göndermeleri zorlanıyor. Neredeyseİstanbul’daki okullarının yarısı özel. Neden ailelerin çocuklarını özel okullara gönderilmesi yönünde zorlanıyorlar. Bu durum hepimizi, İstanbul’u ve Türkiye’yi ilgilendiriyor. Kadınlar geceleri sokakta rahat yürüyor mu? Arkadaşlar demokrasi, adalet, hak, hukuk bunlar düzgün uygulanamıyorsa ekonomide sorun olur, gençlikte sorun olur, belediyede yapılan çalışmalarda sorun olur. Mesela ek bütçe istendi. Personelin maaşı eridi. Ne kadar maaş vereceksiniz. Neden bunlar konuşulmuyor. 6 aydır aynı maaşı alıyorlar. Enflasyon almış başını gidiyor %60’lara çıkmış. Fatih beyin hayalini bende yaşamak istiyorum. Spor salonu diyor, yüzme havuzu diyor. Hayallerle yaşama şansımız yok. Artan fiyatlar karşısında belediye hizmetlerini nasıl yerine getirecek.  

KUDRET ARSLAN “KİFAYETİ MÜZAKERE” İLE TARTIŞMALARA MÜDAHELE

Tuğba Dönmez ’in konuşmasına AK Parti sıralarından gelen yoğun tepkiler üzerine Meclis Başkanı Kudret Arslan “Kifayeti Müzakere” diyerek AK Parti Grup sözcüsü Av. M.Naim Yağcı’ya yapılan eleştirilere karşı cevap hakkı verdi.

İSTANBUL YAŞAMAZ HALE GELMİŞ, 3 YILDA BİTMİŞ!

CHP’li ve İYİ Partili konuşmacılar tarafından yöneltilen eleştirileri yanıtlamak üzere söz alan AK Parti Grup Sözcüsü Av.M.Naim Yağcı, “Fatih arkadaşımız kürsüden Büyükşehir ile ilgili iki kelam etti. Bütün arkadaşlar hücum ederek; burası Ataşehir dediler. Hepimiz ülkenin yaşadığı sıkıntıları yaşıyoruz. Başkan her zaman Ataşehir’in yıldızı parlıyor diyor. Ataşehir’in buna katkısı nedir? 13 yılda belediyenin projeleri 50 ve 60’larda. Ataşehir de kullanılan bu bütçe ile neler yaptığını soruyorum. Cevap bekliyorum yine cevap yok. Yıldız şehir olmasında Ataşehir’e katkınız nedir? Ataşehir size değer veriyor, size oy veriyor. Finans merkezi hiçbir zaman Ataşehir’in olmadı. Ataşehir belediyesi Finans Merkezi’nden gelecek gelire geçmiş 12 yıl katkısı nedir? Ataşehir Finans merkezi sınır olarak Ümraniye’de ama bütün kaymağını Ataşehir yiyecek diyorum. Sancaktepe Belediyesi kendi imkânlarıyla yaptığı onlarca hizmet var. Büyükşehir Belediyesi 1994 yılından 2019 yılına kadar gelmiş ve her tarafı metro ağlarıyla örmüş,  28 milyar borç olmuş, lastikler kabak, asansörler çalışmıyor diyorlar. Bugün 68 milyar borç olmuş, asansörler ve yürüyen merdivenler çalışmıyor, İEET lastikleri kabak olmuş birbirileriyle çarpışıyor, İstanbul yaşamaz hale gelmiş, 3 yılda bitmiş bir İstanbul. Diğer taraftan demokrasiden bahsediliyor. Demokrasi AK Parti ile geldi.

“OKULLARLA İLGİLİ HİÇBİR ŞEY YAPMADILAR” YANITI

AK Parti Grup Sözcüsü Naim Yağcı’nın Finans Merkezi ve diğer iddialarını yanıtlayan CHP Meclis Üyesi Sadık Semih Kayhan, “Bu arkadaşlar ya bilmiyorlar yada demagoji yaparak yanlış konuşuyorlar.” İfadesi ve okullarla ilgili hiçbir şey yapmadılar eleştirisi ile başladığı yanıtında, “O dönemdeki Milli Eğitim Müdürü hala ulaşılabilecek bir kişi. Eğer vicdanı varsa arkadaşlarımız onu bulur, sorarlarsa; cevap alırlar. Ümraniye’den ve Üsküdar’dan gelen üç okula, kapalı spor salonu, yüzme havuzu ve basketbol sahası yapmak için bizzat kendim giderek Milli Eğitim Müdürü ile görüştüm. O günkü Milli Eğitim Müdürü’nün bize söylediği söz şuydu: Bu talebinize karar verecek ben değilim. İl Milli Eğitim’in karar vermesi gerekir. Gidip görüşeceğim ve size cevap vereceğim, dedi. Aradan bir süre geçtikten sonra aradığımız müdür bize, şu an cevap veremiyoruz.” İfadeleri ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden okullara yatırım izni çıkmadığının altını çizdi.

BİR GECE KANUNLA ATAŞEHİR’DEN ALIP ÜMRANİYE’YE BAĞLADILAR!

“Finans Merkezi hiçbir zaman Ataşehir ’in olmadı.” İddiasını da yanıtlayan Kayhan, bu konu ile ilgili belgelere ulaşabileceklerine dikkat çekerek; “Kanuna baktığınız zaman Barbaros Mahallesi’nin tamamı Ataşehir sınırları içerisinde kaldığını görürsünüz. Finans Merkezi ile ilgili itirazımızı değerlendiren valiliğin kurduğu komisyon, buranın Ataşehir’de olduğuna karar verdi.  O kararı veren Vali yardımcısı başka yerde görevlendirildi. Daha sonra bakanlıktan iki teknik adam görevlendirdiler. Geldiler araştırdılar ve buranın Ataşehir’de kalmasına karar verdiler. Ondan sonra bir gece kanunla burayı Ataşehir’den alıp Ümraniye’ye bağladılar.” Dedi ve Finans Merkesi Ataşehir sınırları içerisinde değil ise bir gecede torba kanunun içerisine böyle bir madde eklemenin anlamı neydi?” sorusunu yöneltti.

Gündemdeki maddelerin görüşmeleri tamamlanıp oylanarak oy çokluğu ile kabulü sonrası, gündemde görüşülecek başka madde kalmadığını belirten Meclis 1 Başkan Vekili Kudret Arslan,  06 Haziran 2022 Pazartesi günü saat 15.00 da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ