logo

Ataşehir Belediyesi Çalışanlarından Kök Hücre ve Kan Bağışı

Ataşehir Belediyesi Çalışanlarından Kök Hücre ve Kan Bağışı

Ataşehir Belediyesi ve Kızılay Ataşehir Şubesi işbirliğiyle, lösemi ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ile diğer lösemi hastaları için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Ataşehir Belediyesi ve Kızılay Ataşehir Şubesi işbirliğiyle, İzmir’de lösemi tanısı konulan ve ilik nakli bekleyen 3,5 yaşındaki Öykü Arin ile diğer lösemi hastaları için kök hücre ve kan bağışı kampanyası düzenlendi.

ATAŞEHİR’DE LÖSEMİ HASTALARI İÇİN KÖK HÜCRE BAĞIŞI KAMPANYASI BAŞLATILDI

Üç buçuk yaşındaki Öykü Arin için başlatılan ve tüm Türkiye’ye yayılan, Lösemili hastalara umut olmak için düzenlenen kök hücre ve kan bağışı kampanyasına Ataşehir Belediyesi’nden de destek geldi.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ ÇALIŞANLARINDAN KÖK HÜCRE VE KAN BAĞIŞI DESTEĞİ

Kampanya kapsamında 11 Şubat Pazartesi günü belediye hizmet binası önüne Türk Kızılayı’nın bağış otobüsü geldi. Kızılay Ataşehir Şubesi iş birliğiyle düzenlenen kampanyaya Ataşehir Belediyesi personeli de büyük ilgi gösterdi. Çalışanlar, Öykü Arin ve bütün lösemi hastalarına umut olmak adına gün boyunca kampanyaya destek vererek kök hücre ve kan bağışında bulundu. Aynı zamanda kampanyaya çok sayıda vatandaş da kan vererek destek oldu.

“BAŞKA CANLARA HAYAT IŞIĞI OLALIM”

Lösemili hastalara donör olmak için kan veren Ataşehir Belediye çalışanı Berna Yaman, donör olduğu için mutlu olduğunu ifade ederek, konuşmasına şöyle devam etti, “Umut ediyorum ki bir hastaya şifa olurum. Kan verme işlemi çok kısa ve acısız bir şekilde yapılıyor. Verdiğimiz bu kan belki de bir başka insanın hayatına umut ışığı olacak. Herkesin donör olması o yüzden çok önemli.”

Kök hücre bağışının çok kolay ve acısız bir işlem olduğunu aktaran belediye çalışanı Duygu Celepçi ise şunları söyledi: “İşlemler çok kısa sürüyor, can acıtmıyor ve kan vermek zararlı değil aksine çok faydalı. Hayatımızdan sadece 10 dakikamızı vererek bir insanın hayatını kurtarmak için destek olabilirsiniz. Tüm hastalara acil şifalar diliyorum.”

Kampanyayı Ataşehir Belediyesi’nin sosyal medya hesaplarından öğrendiğini söyleyen Ataşehirli Didem Ünsür ise kök hücre bağışçısı olmak istediğini belirterek şunları ifade etti: “Herkesin kan bağışlaması gerektiğini düşünüyorum. Sizi üzecek, yoracak ya da canınızı acıtacak bir işlem değil. Tanıdığım bir kişi olmasının hiç önemi yok, dünyanın neresinde yaşadığı da önemli değil. Bir insanın biraz daha yaşamasına neden olmanın güzel bir duygu olduğunu düşünüyorum.”

SAĞLIKLI HERKES BAĞIŞÇI OLABİLİR

Ağırlığı 50 kg’ın üzerinde, 18-65 yaşları arasındaki sağlıklı her birey kök hücre bağışında bulunabilir. Kan veren kişilerden 2-3 tüp kan alınıyor. Alınan kanlar kayıt altına alındıktan sonra laboratuvara gönderiliyor. Bütün ön testleri yapılıyor ve uygun eşleşme bekleniyor. Ancak Hepatit B, Hepatit C, AİDS ile Sifiliz gibi hastalıklara sahip olan kişiler kök hücre bağışında bulunamıyor. Tüm bu şartları sağlayan her sağlıklı birey kök hücre bağışçısı olabilir.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ