logo

Ataşehir Belediyesi Yıl Sonu Aralık Ayı Kültür Sanat Programı

Ataşehir Belediyesi Yıl Sonu Aralık Ayı Kültür Sanat Programı

2023 yılının son ayında Ataşehirliler kültür-sanat programı hazırlayan Ataşehir Belediyesi, Aralık ayında 14 başlık altında toplam 27 etkinliğin düzenledi.

Ataşehir Belediyesi 2023 yılının son ayında Ataşehirliler için dopdolu bir kültür-sanat programı hazırladı.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NİN ARALIK AYI KÜLTÜR SANAT PROGRAMI SİZLERİ BEKLİYOR

Ataşehir Belediyesi 2023 yılının son ayında Ataşehirliler için dopdolu bir kültür-sanat programı hazırladı. 14 başlık altında toplam 27 etkinliğin düzenleneceği Aralık ayı boyunca; 3 konser, 2 yetişkin tiyatrosu, 4 çocuk tiyatrosu, 1 sergi, 3 söyleşi ve 14 atölye Ataşehirlileri bekliyor olacak.

Aralık ayı etkinlikleri aşık geleneğinin en büyük temsilcilerinden halk ozanı Âşık Veysel’in vefatının 50. yıl dönümü dolayısıyla yapılacak anma programıyla başlayacak. 1 Aralık Cuma günü Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) “Yılı Âşık Veysel’i Anarak Bitiriyoruz” ismiyle yapılacak anma programında; konferans, resim sergisi ve konser düzenlenecek. Âşık Veysel’i anmaya yönelik bir diğer etkinlik ise 13 Aralık’ta Anadolu Halk Müziği Topluluğu ve N.E.K.E. Çok Sesli Kadın Halk Müziği Topluluğu’nun birlikte verecekleri konser olacak. İki müzik topluluğu, Âşık Veysel’in türküleri seslendirecekler.

6 Aralık’ta ise sanat güneşimiz Zeki Müren ölüm yıl dönümünde kendi şarkılarıyla Ataşehir’de anılacak. Ataşehir Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu’nun Zeki Müren’in şarkılarını seslendireceği konser MSKM’de saat 20.00’de başlayacak.

Yetişkin tiyatroları kapsamında Hidayet Erdinç’in yazıp yönettiği, Fulden Akyürek ve Bilal Çatalçekiç’in oynadığı “Hadi Uyu Artık” isimli oyun 9 Aralık’ta MSKM’de saat 20.00’de sahnelenecek. 20 Aralık’ta ise ünlü şair-yazar Nâzım Hikmet’in yazdığı “Şeyh Bedreddin Destanı” isimli oyun İlkay Akdağlı’nın yorumuyla ve Cemre Özdemir’in vokaliyle sahnelenecek.

Çocuk tiyatroları kapsamında ise; 3 Aralık Pazar günü 3 yaş ve üzeri çocuklar için “Bir Çocuk Masalı Turunç’un Bahçesi” isimli kuklalı müzikli çocuk tiyatrosu sahnelenecek. 10 Aralık Pazar günü KSM oyuncuları tarafından “Bay Şıngır Mıngır” isimli oyun, 17 Aralık Pazar günü “Güzel ve Çirkin”, 24 Aralık Pazar günü ise “Pamuk Prenses ve Yedi Cüceler” isimli oyun sahnelenecek.

Çocuklara yönelik aralık ayı atölye programı kapsamında; Düştepe Oyun Müzesi, Evrensel Değerler Çocuk Müzesi, Süleyman Karadağ Halk Kütüphanesi ile Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde birbirinden renkli tam 14 atölye yapılacak.

Yetişkinlere yönelik atölye programında ise, müziğe ilgi duyanlara yönelik aralık ayında başlayıp mayıs ayında sonra erecek “İrfan Alış ile Şarkı Yazma Atölyesi” düzenlenecek.

“Yazarlar Çocuklarla Buluşuyor” söyleşi programında ise çocuk kitabı yazarlarından Tülin Kozikoğlu 16 Aralık’ta, Sevim Ak 17 Aralık’ta Ataşehirli çocuklarla bir araya gelecekler.

2023 yılı boyunca sayısız sanat projesine ve etkinliklere imza attıklarını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “Cumhuriyetimizin 100. yılını kutladığımız 2023’ün son ayına adım atmanın heyecanını yaşıyoruz. Kasım ayında sanatın büyülü dünyasında buluştuk, kültür ve sanatın zenginliklerini birlikte hissettik. Aralık ayında da kültür sanatla bu değerleri geleceğe taşımaya devam edeceğiz” açıklamasında bulundu.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ