logo

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YANGIN

ATAŞEHİR BELEDİYESİ’NDE YANGIN

atasehir_belediye_yangin_tatbikat (0)Ataşehir Belediyesi, AKOM ve Kadıköy İtfaiye ekipleriyle birlikte hizmet binasında oluşabilecek yangınlara karşı tahliye, kurtarma ve söndürme tatbikatları düzenledi.

Recep Kenan/tvhaber.com

Belediye binasında yangın alarmının çalması ile başlayan tatbikatın tahliye kısmında, tüm personel ve vatandaşlar anında binayı boşalttılar. Tatbikatın bu kısmında binanın insanlardan boşaltılma süresi ölçüldü.

Tatbikatın söndürme kısmında, İtfaiye personelleri belediye personellerine yangın söndürme tüplerinin kullanımını öğrettiler. Pek çok belediye personeli yangın tüpü kullanımının pratik uygulamasını gerçekleştirdi.

atasehir_belediye_yangin_tatbikat (59)

60 METRELİK 11 SANİYEDE…

Tatbikatın tahliye kısmında da, yangın esnasında Belediye Binasından çıkmayı başaramayarak üst katlarda ve çatıda sıkışmış insanlara itfaiye aracının merdiveni ile nasıl müdahale edilebileceği ölçüldü. 60 metrelik itfaiye aracı ile 11 saniyede binanın en üst noktasından tahliyesin gerçekleştiği görüldü. İtfaiye ekipleri 90 metelik itfaiye merdivenine sahip araçları da olduğunu belirttiler.

Ataşehir Belediyesi AKOM (Afet Koordinasyon Merkezi) ve İstanbul İtfaiyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen tatbikatta, belediye personeli ve vatandaşlar, olası bir yangın anında neler yapmaları gerektiğine yönelik deneyim edindiler.

atasehir_belediye_yangin_tatbikat (43)

PROGRAM DAHİLİNDE TATBİKATLAR DEVAM EDECEK

Tatbikat sonrası yaptığı açıklamada belediye personelinin eğitimli olduğunu, verilen eğitimin uygulama ile pekiştirilmesinin amaçlandığını söyleyen Ataşehir Belediyesi Sivil Savunma Amiri ve Afet Koordinasyon Merkezi Şefi Ebru Yurdoğlu yangın tatbikatı ile ilgili; “Sivil Savunma Amirliği ve AKOM ile İş Güvenliği Sağlığı çerçevesinde binamızda bir tatbikat gerçekleştirdik. En çok personel burada olduğu için ilk tatbikatı ana hizmet binamızda yaptık. Diğer hizmet birimlerimizde de ilerleyen dönemlerde program dahilinde tatbikatlarımızı yapacağız.  Bundan sonra rutin olarak belirli dönemlerde yapmaya devam edeceğiz. Ayrıca binamızın otomasyon sistemleri var” dedi. Ebru Yurdoğlu yapılan tatbikatla yangın söndürme sistemlerinin çalışıp çalışmadığının da kontrol edildiğini söyledi.

atasehir_belediye_yangin_tatbikat (61)

EKİPLER NE ZAMAN, NEREDE, NASIL DAVRANACAĞININ EĞİTİMİNİ ALMIŞTI

Ataşehir Belediyesi’nin İş Sağlığı ve Güvenlik Uzmanı da olan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Ayten Çakır Kartal, tatbikatın Kadıköy İtfaiye Amirliği ve AKOM’la birlikte organize edildiğini belirterek; “Belli periyotlarla toplanan Belediyenin İş Sağlığı Güvenliği Kurulu var. AKOM yetkilileri de bu toplantıya katılıyor. Bu tatbikat kararı da yapılan toplantıda alındı. Zaten binalarda yangın yönetmeliği çerçevesinde bunun her yıl yapılması zorunlu.  Belediyemizin acil eylem planı çerçevesinde oluşturulmuş ekipleri var. Tüm ekipler; ne zaman, nerede, nasıl davranacağının eğitimini almıştı” diyerek, daha önce eğitim alan personelin gerçekleşen tatbikat ile öğrendiklerini uygulama fırsatı bulduklarını kaydetti.

atasehir_belediye_yangin_tatbikat (15)atasehir_belediye_yangin_tatbikat (55)atasehir_belediye_yangin_tatbikat (58)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ