logo

Ataşehir Belediyesi’nin Nâzım Hikmet Şiir Günleri Tamamlandı

Ataşehir Belediyesi’nin Nâzım Hikmet Şiir Günleri Tamamlandı

Ataşehir Belediyesi’nin CRR’deki gala ile başlayan 3 gün süren ve onur konuğunun Cevat Çapan olduğu 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri çeşitli etkinliklerle tamamlandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen onur konuğu Cevat Çapan olduğu ve Haydar Ergülen’in direktörü olduğu 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri CRR’deki gala programı ve şiir dinletisi ile başladı.

Şiir ve müzik dolu “Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri” Gala gecesine ilgi büyük oldu.

NÂZIM HİKMET ŞİİR GÜNLERİ: CRR’DE GALA ŞİİR DİNLETİSİ

Dünyaca ünlü şair Nâzım Hikmet Ran 59’uncu ölüm yıl dönümünde Ataşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen özel bir programla anıldı. Bu yıl 4’üncüdördüncüsü düzenlenen “Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri”nin Cemal Reşit Rey Konser Salonu’nda gerçekleşen gala programına Türkiye’den ve yurt dışından birçok şair ve sanatsever katıldı.

NAZIM’IN ARDIDAN MEKTUPLAR SERGİSİ

Gazeteci-yazar Alâettin Bahçekapılı’nın, Nâzım’ın ardından dostlarının, arkadaşlarının ve okurlarının kaleme aldığı mektuplardan derlediği sergi CRR Gala gecesine katılan seyircilerin ilgisine sunuldu.

NÂZIM HİKMET ŞİİR GÜNLERİ “ŞİİRİÇİ HATLARI VAPURU”NDA

İstanbul’un simgelerinden olan “Şehiriçi Hatları Vapuru” bu yıl dördüncüsünü düzenlediği Ataşehir Belediyesi Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri etkinlikleri kapsamında bir günlüğüne “Şiiriçi Hatları Vapuru”na dönüştü. Konuk şairler Boğazdan, Büyükada’ya uzanan hat boyunca İstanbul’un eşsiz güzelliğine şiirleriyle eşlik ettiler. Çeşitli etkinliklerle süren Nazım Hikmet Şiir Günleri kapsamında, 4 Haziran’da Şehir Hatları vapuru bir günlüğüne “Şiiriçi Hatları Vapuru”na dönüşerek, yolculuk boyunca vapurda şiir ve müzik dinletileri yapıldı.

NÂZIM HİKMET ŞİİR GÜNLERİ ADALAR’DA

Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’ne katılan şairler Büyükada’da katıldığı etkinlikle Adalar Belediyesi’nin misafiri oldu. Adalar’da etkinliğe katılan şairler, Büyükada’daki Çelik Gülersoy Kültür ve Sanat Merkezi’nde ada halkıyla bir araya gelip şiirlerini okudular.

NEZAHAT GÖKYİĞİT BOTANİK BAHÇESİ’NDE ŞİİR VE MÜZİK DİNLETİSİ

Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nin üçüncü ve son gününde ise saat Nezahat Gökyiğit Botanik Bahçesi’nde konuk şairlerin katılımıyla şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirildi.

ŞİİR GÜNLERİ ONUR KONUĞU CEVAT ÇAPAN ATAŞEHİRLİLERLE

Aynı günkü etkinliklerin devamında Ataşehir Amfili Park’da sanatseverler söyleşi ve şiir dinleti programında 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri’nin onur konuğu Cevat Çapan ve Haydar Ergülen ile buluştu. İsmail Tunçbilek ve Şenay Lambaoğlu’nun “Sazla Caz Buluşuyor” isimli konseriyle “Ataşehir Belediyesi 4. Uluslararası Nâzım Hikmet Şiir Günleri” etkinlikleri sona erdi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ