logo

Ataşehir Finans Merkezi’ni Geri Aldı

Ataşehir Finans Merkezi’ni Geri Aldı

istanbul-finans-merkezi-atasehirAtaşehir’de yapımı planlanan, daha sonra Ümraniye Belediyesi’ne verilen İstanbul Finans Merkezi (İFM) yargı kararı ile Ataşehir Belediye sınırlarına geri geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir ilçe olurken sınırları içerisinde olan İstanbul Finans Merkezi (İFM) proje alanının bulunduğu Barbaros mahallesine ait bölge Ataşehir ilçesinden alınarak Ümraniye ilçesine bağlanmıştı.

İlçe olduğu günden bu yana mücadelesini sürdüren Ataşehir, sonuçlanan dava sonrası İstanbul Finans Merkezi projesinin bulunduğu Barbaros mahallesine ait alanı Ümraniye’den geri aldı.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi öncülüğünde başlatılan itirazlar sonucu İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği, 5747 Sayılı Kanun gereği Barbaros Mahallesi’nin tamamının Ataşehir Belediyesi sınırları içinde kaldığına karar verdi.

İçişleri Bakanlığı ve İstanbul Valiliği’nden alınan bu kararlar ile birlikte mahkemeye başvurarak İstanbul Finans Merkezi alanının iadesini isteyen Ataşehir Belediyesi, lehine sonuçlana dava ile birlikte İstanbul Finans Merkezi’nin Ataşehir ilçe sınırlarına katılmasını sağladı.

Ataşehir Belediyesi, açılan davada 2009’dan bu yana vergi, harç ve inşaat ruhsatlarından alınan paraları Ümraniye Belediyesi’nden geriye dönük olarak talep etmişti.

Ataşehir ve Ümraniye belediyeleri arasında dava konusu olan Barbaros Mahallesi sınırlarındaki, Batı Ataşehir Çamlıca bağlantı yolunun kuzeyinde kalan yaklaşık 180 dönümlük alanda, Ataşehir’i dünyanın önde gelen finans merkezi haline getirecek olan İstanbul Finans Merkezi (İFM) ve bazı banka merkezleri yer alıyor.

Yargı süreci netleşmeden inşaatlara ruhsat verildiğine dikkat çeken Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bazı bankaların tahsis alınan arazilerde inşaata başladığını belirterek, haritanın değiştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da defalarca “Ataşehir Finans Merkezi olacak.” dediğini hatırlatan Battal İlgezdi; “Bankalara kimin ruhsat vereceği belli değil. Sonuçlanan yargı kararına göre Barbaros Mahallesi’nin tamamı bizde görünüyor. Bu durumda inşaat ruhsatını bizim vermemiz gerekiyordu. Ümraniye Belediyesi’nden; bölgeden vergi, harç ve inşaat ruhsatlarından alınan paraların iadesini isteyeceğiz. Sonunda hak yerini bulmuştur.”dedi.

Ataşehir Belediyesi’nin, Valilik ve Bakanlıktan alınan lehte kararlar doğrultusunda 4 yıl önce yargıda başlattığı mücadele, geçtiğimiz gün sonuçlandı. Sonuçlanan yargı kararı ile birlikte Ataşehir Finans Merkezi’ne tekrar kavuştu.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ