logo

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezinden Aşık Veysel’e Saygı Gecesi

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezinden Aşık Veysel’e Saygı Gecesi

Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi’nden yılın ilk konseri gazeteciler içinde anlamlı bir gün olan 10 OCAK “ÇALIŞAN GAZETECİLER GÜNÜ’NDE AŞIK VEYSEL’e SAYGI GECESİ” olarak düzenlendi.

Etkinlik programı Konser sunucusu Barış SÜMEN’in AŞIK VEYSEL’in hayat hikayesini anlatması ile başladı. Koro Şefi Sinan GÜNGÖR’ün koordinesindeki  45 kişilik Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi Türk Halk Müziği Korosunun seslendirdiği üç AŞIK VEYSEL şarkısından sonra sunucu Barış SÜMEN’in  AŞIK VEYSEL’in sanatçı kişiliğine dair bilgi vermesi ile devam etti.

Türk Halk Müziği (THM) Korosunun seslendirdiği birbirinden güzel 4 AŞIK VEYSEL türküsüne davetli topluluğunun da eşlik etmesi ile sürdü. Konserin son bölümünün başlangıcında Sunucu Barış SÜMEN AŞIK VEYSEL’in aldığı ödüller ile yaşamının son yıllarını anlattı.Konserin son bölümünde enstürman sanatçılarının performansı göz doldururken seslendirilen 4 AŞIK VEYSEL şarkısı ile konser programı son buldu.

Konser programının tamamlanmasından sonra Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi (Ataşehir HEM) Müdürü Saffet YILMAZ teşekkür konuşmasında katılan davetlilere, protokol üyelerine, enstruman sanatçılarına, konser sunucusu Barış SÜMEN’e, Türk Halk Müziği Korosundaki kursiyerlere ve Koro Şefi Sinan GÜNGÖR’e gerçek sanatçıların eserleri ile ölümsüz olduklarını hatırlattıkları için teşekkür etti.

Plaket ve çiçek takdimi için sahneye çıkan Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail YILDIRIM, Koro Şefi Sinan GÜNGÖR’e plaket ve çiçek takdim ederek başarılı çalışmaları için kendisini ve korodaki kursiyerleri tebrik etti. Aşık Veysel’in kendisinin hemşerisi olduğunu belirterek AŞIK VEYSEL’in hayat hikayesinin bir başarı öyküsü olduğunu söyledi.

Türk Halk Müziği Korosunda çalışmalara eşlik saz olarak görev alan bağlama sanatçısı Baran SEVER’e günün anlam ve önemi için çiçek ve plaket takdimini İlçe Milli Eğitim Müdürü Ercan Metin yaptı.

Konser gecesi Ataşehir Halk Eğitimi Merkezi konserlerinde gelenek haline geldiği gibi Kurumda görev alan tüm idareci, öğretmen, usta öğretici ve çalışanların sahnede yerini alması ile çekilen hatıra fotoğrafı ile sonlandı.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ