logo

Ataşehir HEM’den Yılsonu Fotoğraf Sergisi

Ataşehir HEM’den Yılsonu Fotoğraf Sergisi

atasehir_hem_sergiAtaşehir Kaymakamlığı Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri tarafından dönem içinde yapılan ve eski mezunların çalışmaların  yer aldığı yıl sonu fotoğraf sergisi açıldı.

Recep Kenan / itvhaber.com

HEM’den geçmişte sertifika alan ve bu dönemde sertifika almaya hak kazanan kursiyerlerin fotoğraflarının yer aldığı sergi ile ilgili konuşan Halk Eğitim Merkezi fotoğrafçılık kursu öğretmeni Ertuğrul Murat Kazman, Yaklaşık 10 yıldır profesyonel fotoğrafçılıkla ilgilendiğini, dört yıldır Ataşehir Halk Eğitim merkezi’nde eğitimci olarak fotoğraf çekim dersini verdiğini söyleyedi.

DSC6844-

Ertuğrul Murat Kazman “Işık, Renk, Nefes” temalı serginin ayrıntıları ile ilgili ise; “Genel sergilerin haricinde sadece fotoğrafın olduğu ikinci sergimiz. Sergimizin bu seneki adı; “Işık, Renk, Nefes”. Şimdiki sergimiz ışık, renk ve nefes diye üçleme yaptık. Işıktan, renkten, nefesten aklınıza ne geliyorsa burada bulabilirsiniz. Burada bir canlının tasviri var. Bu seneki kursiyer sayımız yaklaşık yüz civarındaydı. Burada yer kısıtlı olduğu için yaklaşık otuz kişinin çalışmalarını sergiledik. Çok beğenildiğini düşünüyorum. Özellikle protokolden iyi tepkiler aldık. Kaliteli baskı yaptığımızdan dolayı satın alanlar oldu. Bu seneki çalışmamızı ipek kâğıda, yani fotoğraf kâğıdına eski usulle baskı yöntemi ile yaptık” diye konuştu.

IMG_0014

Fotoğraf kâğıdına eski usulle baskı yöntemi kullandıkları için renk doygunluklarının harikulade olduğunu vurgulayan HEM Ataşehir fotoğrafçılık kursu öğretmeni Ertuğrul Murat Kazman, bu durumun sergilerine ilgiyi ve fotoğraf satışlarını arttırdığını söyledi.

Haftada iki gün ve 96 saat olan kursların ekim ayında başladığını söyleyen Ertuğrul Murat Kazman 2 – 2,5 ay sürdüğünü tamamlanan kurs dönemlerinden hemen sonra yeni bir kurs döneminin başladığını belirtti.

Ataşehir HEM Fotoğraf Çekimi Usta Öğreticisi Ertuğrul Murat Kazman, bir dönem içerisinde 3 gündüz 3 de akşam olmak üzere grup oluşturabildiklerini ve Haziran ayında sezonun tamamlandığını ifade etti.

hem

Novada İş Merkezi Cemal Süreya Sergi Salonu’ndaki HEM Yılsonu Fotoğraf serginin açılışına Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir Belediye Başkan Vekili Namık Sürmen, Ataşehir Belediye Meclisi Başkan Vekili Sadi Özata, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Halk Eğitim Müdürü Ali Savaş, Ak Parti Ataşehir İlçe Başkanı Mustafa Naim Yağcı ve ilçe yöneticileri, Cemal Şerifoğlu, Merdan Özer, İsmail Levent, Kaya Sönmez ve Saim Başkan’ın da aralarında olduğu çok sayıda Ataşehir Belediye Meclis üyesi, kurs öğretmenleri ve kursiyerler katıldı.

IMG_0021

Gurup toplantılarından önce sergiyi gezen AK Parti ve CHP Meclis üyeleri beğendikleri fotoğraflardan bazılarını satın aldılar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ