logo

Ataşehir ‘Kardeş Kültürlerin Festivali’ 6 Eylül’de başlıyor

Ataşehir ‘Kardeş Kültürlerin Festivali’ 6 Eylül’de başlıyor

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen, bir çok sanatçıyı Ataşehirlilerle buluşturacak 4. Kardeş Kültürlerin Festivali, 6-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek.

Ataşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Kardeş Kültürlerin Festivali, 6-24 Eylül tarihleri arasında gerçekleşecek. Festivalde, Kıraç’tan Model’e, Gripin’den Şevval Sam’a, Gülben Ergen’den Gülşen’e, Nuray Hafiftaş’tan Latif Doğan’a, Volkan Konak’tan Niyazi Koyuncu’ya, Kardeş Türküler’den Musa Eroğlu’na kadar müziğin her dalında usta isimler sahne alacak.

Farklı sosyal doku ve kültürlerin bir arada ve uyum içinde yaşadığı Ataşehir’de dört yıldan bu yana düzenlenen “Kardeş Kültürlerin Festivali”, 6-24 Eylül tarihleri arasında çok zengin bir programla gerçekleşecek.

Festivalde, Kıraç’tan Model’e, Gripin’den Şevval Sam’a, Gülben Ergen’den Gülşen’e, Nuray Hafiftaş’tan Latif Doğan’a, Volkan Konak’tan Niyazi Koyuncu’ya, Kardeş Türküler’den Musa Eroğlu’na kadar müziğin her dalında usta isimler müzikseverlerle buluşacak.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “kardeşlik” ve “barış” temasından yola çıkarak düzenledikleri festivalin Ataşehirliler’in yoğun talebi üzerine gelenekselleştiğine değinerek şunları söyledi: “Kardeş Kültürlerin Festivali, barışı, sevgiyi ve dostluğu taçlandırdığımız bir şölen. İlçemizde barış ve kardeşliği el üstünde tutuyoruz. Birbirinden farklı kültürler bir arada uyum içinde yaşıyoruz. Bu kardeşçe ortamın oluşmasında müziğin sihirli gücünden de yararlanıyoruz! Fırsat buldukça sadece müziğin konuştuğu ortamlar yaratıyoruz. Bundan dört yıl önce ilçemizde Kardeş Kültürlerin Festivali’ni düzenledik. Açık havada gerçekleşen tüm halkımızın katıldığı bu konserler büyük ilgi gördü. Bu yıl da festivalimizi çok zengin bir programla gerçekleştireceğiz. Müziğin her teline dokunarak farklı kültürlerin şarkı ve türkülerini hep birlikte söyleyeceğiz.

Kardeşlik türkülerini söylemeye her zamankinden çok ihtiyacımız var; çünkü içinde bulunduğumuz coğrafyada artık daha fazla kan akmasın, daha fazla gözyaşı dökülmesin, daha fazla acı çekilmesin istiyoruz. En büyük arzumuz, barışın egemen olduğu bir dünyada yaşamak! Barışa duyduğumuz özlemin gökyüzünde yankılanarak evrene ulaşması için müzikten el alacağız. Müziğin bizleri daha da kaynaştıracağına ve aramızdaki bağları daha da güçlendireceğine inanıyorum.”

Toplam 13 etkinlik gününde, saat 20:00’de başlayacak ve açık havada gerçekleşecek konserlere İçerenköy Mahallesi- Adem Sokak, Barbaros Mahallesi – Cumhuriyet Parkı, Mustafa Kemal Mahallesi-Deniz Gezmiş Parkı, Küçükbakkalköy Mahallesi -Prestij Caddesi, Ferhatpaşa Mahallesi -Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı, Esatpaşa Mahallesi -Pazar Alanı, Fetih Mahallesi- Prestij Caddesi, Kayışdağı Mahallesi –
80.Yıl Parkı olmak üzere sekiz mekan ev sahipliği yapacak.

4. Kardeş Kültürlerin Festivali Programı

06 Eylül Cuma- Kıraç, Coşkun Öz, Yaşar Gümüş
Yer: İçerenköy Mah. Adem Sokak

08 Eylül Pazar- Model, Gripin
Yer: Barbaros Mah. Cumhuriyet Meydanı

10 Eylül Salı- Şevval Sam, Hünkar Akkuş
Yer: Mustafa Kemal Mah. Deniz Gezmiş Parkı

11 Eylül Çarşamba- Gülben Ergen, Yavuz Değirmenci
Yer: Küçükbakkalköy Mah. Prestij Caddesi

12 Eylül Perşembe- Latif Doğan, Nuray Hafiftaş, Yudum
Yer: Ferhatpaşa Mah. Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı yanı

13 Eylül Cuma- Ceylan, Mustafa Özarslan
Yer: Esatpaşa Pazar Alanı

15 Eylül Pazar- Volkan Konak, Faruk Demir
Yer: Fetih Mah. Prestij Caddesi

16 Eylül Pazartesi- Sevcan Orhan, Hüseyin Turan
Yer: Kayışdağı Mah. 80.yıl Cumhuriyet Parkı toprak saha

18 Eylül Çarşamba- Gülşen
Yer: İçerenköy Mah. Adem Sokak

20 Eylül Cuma- Kibariye- Sünnet Şöleni
Yer: Mustafa Kemal Mah. Deniz Gezmiş Parkı

21 Eylül Cumartesi- Niyazi Koyuncu, Apolas Lermi, Selçuk Balcı
Yer: İçerenköy Mah. Adem Sokak

22 Eylül Pazar- Kardeş Türküler, Ender Balkır
Yer: Mustafa Kemal Mah. Deniz Gezmiş Parkı

24 Eylül Salı- Musa Eroğlu, Nilüfer Sarıtaş, Kutsal Evcimen
Yer: Mustafa Kemal Mah. Deniz Gezmiş Parkı

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ