logo

Ataşehir Kurban Satış Alanları ve Kesim Yerleri Açıklandı

Ataşehir Kurban Satış Alanları ve Kesim Yerleri Açıklandı

Ataşehir Belediyesi Ataşehir’de Kurban Bayramı öncesi koronavirüs salgını önlemleriyle hazırlanan kurban satış ve kesim yerlerinin Ferhatpaşa Mahallesi’nde 7 noktada kurulduğu açıklandı.

Recep Kenan/itvhaber.com

20 Temmuz Salı günü başlayacak olan Kurban Bayramı öncesinde, Ataşehir’de vatandaşların kurbanlarını sağlıklı ortamlarda satın almaları, sağlıklı ve hijyen ortamda kesim yapabilmeleri için kurban satış yerleri belirlendi.

Bu yıl Ataşehir’de Kurban Bayramı için hazırlanan İBB ve özel kurban satış ve kesim yerleri Ferhatpaşa Mahallesi’nde yedi noktada kuruluyor.

Ataşehir’deki kurban satış ve kesim yerleri, koronavirüs salgını önlemlerine öncelik verilerek belirlendiği kaydediliyor. 

Her yıl kurban satış ve kesim yerlerinde Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri, Temizlik İşleri ve Zabıta müdürlükleri tarafından; denetim, kontrol, bilgilendirme, ilaçlama ve temizlik çalışmaları aralıksız olarak sürdürülüyor.

Kurban Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?

Uzmanlar, vatandaşların sağlıklı ve güvenli şekilde kurban alabilmesi için “Kurbanlık için satın alınan hayvanın kulaklarında küpe olmalı. Sağlıklı ve besili olmalı. Büyükbaş hayvanların pasapotları olmalı. Dişi hayvanların gebe olmamasına dikkat edilmeli. Kurbanlık büyükbaş hayvanlar iki yaşını doldurmuş olmalı.” Uyarısında bulunuyor.

Ataşehir’de kurulan Kurban Satış Alanları ve Kesim Yerleri:

KURBAN SATIŞ/KESİM YER ADI YER ADRESİ
İBB KURBAN SATIŞ VE KESİM YERİ FERHATPAŞA Mah. Efe Sk.
YEDPA SATIŞ VE KESİM YERİ Mimar Sinan Mah. Üsküdar Cad. No:1 YEDPA
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ 1 FERHATPAŞA Mah. 67.Cad.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ 2 FERHATPAŞA Mah. G-67 Sk. İBB Yanı
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ 3 FERHATPAŞA Mah. Kömürcu Yolu sk.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ 4 FERHATPAŞA Mah. Kömürcu Yolu sk.
FERHATPAŞA SATIŞ VE KESİM YERİ 5 FERHATPAŞA Mah. Kömürcu Yolu sk.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ