Son Dakika


Ataşehir Belediye Meclisi’nin Mayıs ayı son oturumunda, 2025 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi. AK Parti ve MHP gruplarının ret oylarına rağmen kabul edilen rapor, meclis gündeminin en dikkat çeken maddesi oldu. Oturumun sonunda ise yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla meclis üyeleri bayramlaştı.
Ataşehir Belediye Meclisi, Mayıs ayının son birleşimini 1. Başkan Vekili Kaya Uluyılmaz başkanlığında Belediye Meclis Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda gündemde yer alan 5 komisyon raporu görüşülerek karara bağlandı.
Oturumun açılış konuşmasını yapan Uluyılmaz, 1 Mayıs İşçi ve Emekçi Bayramı, Anneler Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı ile yaklaşan Kurban Bayramı’nı anımsatarak tüm vatandaşların bayramlarını kutladı. Gündem dışı söz talebinin olmaması üzerine meclis gündem maddelerine geçildi.
İlk dört gündem maddesinden birinci ve ikinci maddeler oy birliğiyle kabul edilirken, üçüncü ve dördüncü maddeler komisyonlardan geldiği şekliyle oy çokluğuyla kabul edildi.
Toplantının en önemli gündem maddesi olan 2025 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı görüşmeleri öncesinde, siyasi parti gruplarına 15’er dakikalık konuşma süresi verilmesi oy birliğiyle kabul edildi.
CHP Grubu adına söz alan Meclis Grup Başkan Vekili Mustafa Karaoğlu, hazırlanan mali rapor hakkında meclis üyelerine bilgi vererek belediyenin mali işleyişine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. AK Parti Grubu adına konuşan Fatih Kayacı ise rapora yönelik eleştiri ve değerlendirmelerini meclis kürsüsünden dile getirdi.
Görüşmelerin ardından isim okunarak yapılan oylamada, 2025 Mali Yılı Kesin Hesap ve Taşınır Kesin Hesabı; AK Parti ve MHP gruplarının ret oylarına karşılık oy çokluğuyla kabul edildi.
Gündemde görüşülecek başka konu kalmaması üzerine Kaya Uluyılmaz, Ataşehir Belediye Meclisi’nin bir sonraki toplantısının 1 Haziran 2026 Pazartesi günü saat 15.00’te yapılacağını belirterek oturumu kapattı.
Toplantının ardından meclis üyeleri ile oturumu takip eden vatandaşlar, yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla bayramlaşarak iyi dileklerde bulundu.
BENZER HABERLER