logo

ATAŞEHİR ROTARY ÇPAL KEP ATTI

ATAŞEHİR ROTARY ÇPAL KEP ATTI

atasehir_rotaary (0)Ataşehir Rotary Çok Programlı Anadolu Lisesi, 2015-2016 eğitim öğretim yılında mezun olan öğrencileri için okulun bahçesinde ailelerin de katıldığı tören düzenlendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mezuniyet töreninde konuşan Okul Müdürü Adem Sağır; “Sizler alanlarınızda ara değil ana elemanlar olmalısınız. Problemlerin değil çözümün parçası olun.  Hayatınız boyunca bilginin, sevginin ve emeğin en büyük güç olduğunu unutmayın” dedi.

Ataşehir Rotary Çok Programlı Lise’nin bahçesinde düzenlenen törene; Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, okul müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

Mezun olan öğrenciler öğretmenleri ile birlikte protokolü ve velileri selamlayarak kendilerine ayrılan yerde Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasından sonra protokol konuşmalarıyla devam eden töreni izlediler.

Ataşehir Rotary ÇPAL ailesi olarak dört sene önce büyük umutlarla okulumuza gelen 160 öğrencimizi mezun etmiş olmanın onurunu ve gururunu yaşadıklarını ifade eden Ataşehir Rotary Çok Programlı Lise (ÇPAL) Müdürü Adem Sağır, mezun olan öğrencileri kutlayarak başarılı bir yaşam dilelediği konuşmasında; “İlçemizin en mutlu ve huzurlu okullarından birinden saygı değer öğretmenlerimizin güvenli ellerinde başarılı ve sağlıklı bir biçimde ortaöğretim hayatınızı noktalıyorsunuz.  Hayat artık her birinizin karşısına farklı senaryolar ve yüzleriyle çıkacak. Sizler alanlarınızda ara değil ana elemanlar olmalısınız. Problemlerin değil çözümün parçası olun.  Hayatınız boyunca bilginin, sevginin ve emeğin en büyük güç olduğunu unutmayın. Bunları sizlere bir yol haritası olarak söylerken her fırsatta size öğüt veren değil örnek olmaya çalışan bir büyüyünüz olarak bu söylediklerimi akıl defterinize tam olarak yazacağınız inancımla bahtınız açık olsun” dedi.

 Adem Sağır, zor şartlarda büyük fedakarlıklarla çocuklarının eğitimlerini tamamlatmak durumunda olduklarını kaydedettiği velilere; “Bundan sonrada yapmanız gereken şey onlara duyduğunuz güvenin devamını sağlayarak kendilerini gerçekleştirmelerine ön ayak olup zaten zor olan hayatta doğru yolda ilerlemelerine yardımcı olmaktır” diye konuşarak; öğretmenlere hitabende, “ Ne zaman ihtiyaç duysak bizlere bir ses bir telefon kadar yakın oldunuz. Katkılarınız için tüm öğrencilerim ve velilerim adına bir kez daha yürekten teşekkür ediyor ve en kalbi duygularımla saygılarımı sunuyorum” dedi.

Yılsonu itibariyle Ataşehir’deki liselerden yaklaşık 5 bin beş yüz mezunu verildiğini kaydeden Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican meslek Lisesi mezunlarının yaşamdaki yeri ve önemine dikkat çekerek; “Bu gün burada da yüz elinin üzerinde öğrencilerimizi hayata ve bir üst öğrenim kurumuna uğurluyoruz. Meslek liseleri deyince piyasada ara eleman sözü var. Meslek Lisesi mezunu ara eleman değil, zincirin hangi halkasında olursanız olun her zaman ana elemansınız. Üniversite sınavlarına girdiniz. Dileğimiz istediğiniz bölümleri kazanmanızdır” diye konuştu.

Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu dereceye giren öğrencilere ödüllerini verirken yaptığı kısa konuşmasında; Mezuniyetler yeni bir hayatın başlangıcıdır. Bu yeni başlayacaklara hayatta hepsine başarılar diliyorum.  Bundan sonraki hayatta sorumluluklar biraz daha fazla olur. Yeteneklerinize göre en güzel üniversiteler girmenizi yürekten istiyorum. Hepinizin yolu açık olsun” dedi.

Okul birincilerinin mezuniyet kütüğüne çivi çakması, Flama ve Bayrak teslim töreni sonrasında öğrencilere mezuniyet belgeleri verildi.

Mezuniyet belgelerini alan öğrenciler, kep atan öğrencileri öğretmenleri ve aileleri ile birlikte müzik eşliğinde dans ederek ve halay çekerek gönüllerince eğlendiler.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ