logo

Ataşehir ‘Yeniden Kullanım Pazarı’ Stant Başvuruları Başladı

Ataşehir ‘Yeniden Kullanım Pazarı’ Stant Başvuruları Başladı

Ataşehir Belediyesi, ikinci el kıyafetleri, ev aksesuarı, takı ve oyuncak gibi eşyaların satışı yapılacak “Yeniden Kullanım Pazarı” ile atık azaltmayı hedefliyor.  

Ataşehir Belediyesi’nin atık azaltma, yeniden kullanım ve geri dönüşümün yararları hakkında farkındalık oluşturmak amacıyla her ay düzenlediği “Yeniden Kullanım Pazarı” Örnek Mahallesi’nde kurulmaya devam ediyor. Pazarda ikinci el kıyafetleri, ev aksesuarı, takı ve oyuncak gibi eşyaların satışı yapılacak.

Ataşehir Belediyesi “Kiminin eskisi kiminin yenisi” diyor ve sizleri “Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı”na davet ediyor. Atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkında farkındalık yaratmak amacıyla Ataşehir Belediyesi tarafından bir yıldır düzenlenen ve katılımcıların yoğun ilgi gösterdiği Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı 6 Mayıs Cumartesi günü Örnek Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda kurulacak.

Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı’na kullanmadığınız eşyalarınızla katılarak siz de bilinçli tüketim ve geri dönüşüm kültürünün gelişimine katkı sağlayabilirsiniz. Stant başvurularınızı 28 Nisan’da bu link https://forms.gle/ud1MBZ5b4rKeZn2u7 üzerinden yapabilirsiniz.

Takas etmek veya satmak istediğiniz en fazla 20 adet 2. el eşyanızı Örnek Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’na getirebilir, alanda diğer kişilerin getirdikleri ürünlerle eşyalarınızı takas edebilir ya da pazar alanını ziyaret edenlere satabilirsiniz. Ayrıca Örnek Mahallesi Kapalı Pazar Alanı’nda, masaları gezerek beğendiğiniz veya ihtiyacınız olan ürünler için ürün sahibiyle konuşarak kendi masanıza yönlendirebilirsiniz.

Getirebileceğiniz örnek eşyalar; kıyafet, ev aksesuarı, takı, kitap, tablo, bardak, biblo, tohum, bitki, elektronik, kutu oyunları, oyuncak vb.

Getiremeyeceğiniz örnek eşyalar; yıpranmış, yırtık, kirli, hijyenik olmayan ürünler, iç giyim, tarak, makyaj malzemesi, kişisel bakım ürünleri vb.

ATAŞEHİR YENİDEN KULLANIM PAZARI

Tarih: 6 Mayıs 2023 Cumartesi

Saat: 11.00 – 16.00

Yer: Örnek Mahallesi Kapalı Pazar Alanı  (Örnek Mahallesi, Hasan Çelebi Sok. No:22)

Stant Başvuru Linki: https://forms.gle/ud1MBZ5b4rKeZn2u7

BAŞVURU ŞARTLARI:

  • Başvurular 28 Nisan 2023 Cuma günü saat 09:00’dan itibaren alınacaktır.
  • Kontenjan sınırlı sayıda olduğundan yeterli sayıya ulaşıldığında kayıt linki kapatılacaktır.
  • Formdaki bilgiler kişi beyanı esas alınarak doğru kabul edilecektir. Dolayısıyla stant hakkı kazanan kişiye aittir. Başka bir kişiye devretmek söz konusu olmayacaktır.
  • Kazanan kişi tüm gün standının başında durmak zorundadır.
  • Başvuru yapan kişinin takası ya da satışı yapılacak ürünlerin sektöründe hiçbir ticari faaliyette bulunmaması gerekmektedir.
  • Konsept dışında alanda başka bir ürünün satışına asla izin verilmeyecektir.
  • Her stantda en fazla 20 (yirmi) parça ürün bulundurulması zorunludur.
  • Satılan ürünler arasında etiketli (sıfır) ürün satılması söz konusu olmayacaktır.
  • Her kişiye bir masa tahsisi yapılacaktır. Katılımcıların masa örtülerini yanında getirmesi gerekmektedir. Ürünlerinin getirilmesi, düzenlenmesi kişinin kendi sorumluluğundadır.
  • Ataşehir Belediyesi satıcı ve alıcı arasındaki fiyat belirleme aşamasında taraf olmayacaktır. Satıcı ürünün değerini kendi belirleyecektir.
  • Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı, kişilerin kendilerine ait 2. el eşyalarını sattıkları bir oluşumdur. Dolayısıyla bir ticari faaliyet olmadığından kredi kartı ve hesap numarası kullanımı söz konusu olmayacaktır. Alışverişler nakit para kullanımı ile yapılabilecektir.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ