logo

Ataşehir’de 25 Bin Çocuğa Hayvan Sevgisi Aşılandı

Ataşehir’de 25 Bin Çocuğa Hayvan Sevgisi Aşılandı

atasehir_hayvan_seminerAtaşehir Belediyesi’nin katkısıyla Ataşehir’deki okullarda “Birlikte koruyup, birlikte sevelim’’ sloganıyla hazırlanan proje kapsamında 25.000 öğrenciye hayvan sevgisi anlatıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir’de ilköğretim öğrencilerine hayvan sevgisini aşılamak, tüm canlıların yaşama hakkına sahip olduğu bilincini yerleştirmek, doğa ve yaşam dostu birer birey olmalarına destek olmak amacıyla Ataşehir’deki 47 İlköğretim okulunda 25.000 öğrencinin katıldığı hayvan sevgisi konulu seminer düzenlendi.

Ataşehir’deki okullarda “Birlikte koruyup, birlikte sevelim’’ sloganıyla hazırlanan proje kapsamında 25.000 öğrenciye hayvan sevgisi anlatıldı.

23 Mart’ta başlayan; Ataşehir Belediyesi, İstanbul Veteriner Hekimler Odası, Ataşehir Kent Konseyi, Hayvan Hakları Federasyonu (HAYTAP), Beşiktaş’ın taraftar grubu Çarşı ile Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Ataşehir Temsilciliği’nin ortaklaşa yürüttüğü projenin kapanış töreni Ataşehir Beleidye Başkan Yardımcısı Namık Sürmen ve Veteriner İşleri Müdürü Necati bozkurt’un katılımı ile Cemile Besler ilkokulu’nda  gerçekleşti.

Kapanış töreninde konuşan Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Necati Bozkurt “Daha bilinçli, duyarlı ve sevgi dolu bireylerden oluşan bir toplum yaratmanın, dünyaya umutla bakan çocukların empati ve hoşgörü duygularının geliştirilmesinden geçtiği fikriyle hareket eden Ataşehir Belediyesi, hayvanların sevgi yoluyla korunması ve hayvan haklarının savunulmasını temel insani değerlerimizin başında görüyor” dedi.

İstanbul Veteriner Hekimler Odası olarak Ataşehir Belediyesi ile zaman zaman halka, gençlere ve çocuklara yönelik projeler hazırladıklarını söyleyen İstanbul Veteriner Hekimler Odası yönetim kurulu Başkanı ve İstanbul Veteriner Fakültesi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Murat Aslan “Bu proje de onlardan bir tanesi. Burada amacımız çocuklara ulaşıp; çevre, doğa bilinci aşılamak. Çocukların sokakta ve evde sık sık yüz yüze geldikleri hayvanlardan kedi ve köpekler yaklaşımını anlatıyoruz. Hayvan sevgisinin gelecekte insanların birbirini sevmesi, barış için gerekli olduğunu anlatıyoruz. Algılarını değiştirmek için çalışma yapıyoruz. 100 binden fazla dağıtılan boyama kitapları ile ısırılma korkusu önlemek, hayvan sevgisi oluşmasını sağlıyoruz” diye özetledi çalışmalarını.

Çalışmalrı yakından takip ettiklerini ve çok olumlu bulduklarını söyleyen Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği temsilcisi ve barınak gönüllüsü Figen Aybars, “Çocukların eğitime açık oluğu yaşlar. Bu yaşlarda korkuyla değil sevgiyle bilinçlendirilirlerse ileriki dönemlerin hayvan severleri yetişiyor. Bu bakımda Ataşehir belediyesini kutluyoruz. Çok önemi bir iş yaptılar. İnşallah seneye de devam edeceğiz” dedi. Her gün üç – dört üyelerinin barınakta gönüllü olarak hayvanlarla ilgilendiğini söyleyen Aybars, Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği’nin sokak hayvanlarının barınma ve beslenmeleri ile ilgilenen bir dernek olduğunu söyledi.

Çok güzel bir proje olduğunu söyleyen Çevre ve Sokak Hayvanları Derneği Ataşehir hayvan barınağı gönüllüsü Nesrin Yalgın hayvan sever olarak projeyi desteklediklerini vurguladı.

Eğitim kapsamında; hayvan sevgisi ve onların yaşam hakkı, hayvanlara nasıl davranılması gerektiği, hayvanların sağlık ve bakımı, sokak hayvanlarının yaşam hakkı ve ihtiyaçları, hayvan sahiplenilmesi gibi konular ana başlıkları oluşturuyor.

Eğitime katılan çocuklara “köpeklerle güvenli iletişim”in anlatıldığı boyama kitapçığı, sahipsiz hayvanlar adına çocuklara yazılan maket mektup ve stickerlar dağıtıldı.

Ayrıca Ataşehir Belediyesi dostluk maması, çocuklarla birlikte can dostlarımıza ulaştırıldı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ