logo

Ataşehir’de 5761 Öğrenci Sınavlarda Ter Dökecek

Ataşehir’de 5761 Öğrenci Sınavlarda Ter Dökecek

SBSTemel eğitimden orta öğretime geçişin temel aşamalarından biri olan 8. Sınıf ortak sınavlarından 2014 – 2015 2. dönem TEOG sınavları 29 – 30 Nisan’da iki günde yapılıyor.

Recep Kenan / itvhaber.com

Ataşehir’de 30 okulda 362 salonda 922 sınav görevlisi gözetiminde 5761 8. Sınıf öğrencisi sınava giriyor. Bu sınav puanları ile okul puanı sonuçlarının değerlendirme sonuçlarına göre tercih yapacak öğrenciler üst öğretim kurumlarına yerleştirilecek.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan 8. sınıf öğrenciler için TEOG sınavlarının 2. oturumu 29-30 Nisan tarihlerinde gerçekleşecek. Sadece 8. Sınıf öğrencilerinin gireceği sınavlarda diğer öğrenciler eğitime ara verecek. 2 günlük sınavın ardından gelen 1 Mayıs’ın resmi tatil olması ve haftasonuyla birleşmesi nedeniyle öğrenciler 5 gün tatil yapacak.

Ataşehir Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican sınavlar hakkında yaptığı açıklamada; “Temel eğitimden orta öğretime geçişin temel aşamalarından biri olan 8. Sınıf ortak sınavlarından 2014 – 2015 2. Dönem sınavları 29 – 30 Nisan’da iki günde yapılacak. Sınavlar 6 temel dersten yapılıyor. Ataşehir’de 30 okulda 5761 öğrenci bu sınavlara girecek. 362 salonda bu sınavları gerçekleştiriyoruz. Her salon için asil iki öğretmen ve yedek öğretmenlerin olduğu 922 sınav görevlisi ile bu sınavı gerçekleştiriyoru. Sınavın sorunsuz gerçekleşmesi için her türlü tedbir alındı. Her dersten olması gereken sınavlardan bir tanesini bakanlık merkezi olarak yapıyor. Her dönemde 2 ya da 3 sınavdan sadece birini bakanlık tarafından merkezi sistemle yapıyor. Öğrencinin okulda aldığı puanla u merkezi sınav puanlarının hesaplandığı formülasyonla öğrencilerin bir üst öğretime yerleştirme puanı belirleniyor. Öğrenciler belirlenen bu puanlarla yaz aylarında yapılacak tercihlere göre bir üst öğrenim programına yerleştirilecektir” dedi..

Haziran ayı içerisinde sınav sonuçlarının açıklanacağını belirten Ertuğrul Bilican, Ağustos ayında yerleştirmelerin bitirilmiş olacağını söyledi. Önceki yıl 2. terchlerin geciktiğini, bu yıl bu aksaman yaşanmayacağını söyleyen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, erkene çekilen 2. tercihlerin eylül ayı itibarı ile tamamlanarak öğrencilerin yerleştirmelerinin tamamlanacağını ifade etti. Ertuğrul Bilican Ataşehir’de sınava girecek 5761 öğrenciye başarı diledi.

2014 – 2015 2. dönem TEOG ortak sınavları, tek oturumda ve 3 dersin yazılıları farklı saatlerde olacak şekilde yapılacak. Birinci oturumda Türkçe, Matematik, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, ikinci oturumda ise Fen ve Teknoloji, T.C. İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılıları gerçekleştirilecek. Öğrencilere 20 sorunun yanıtlanması için 40’ar dakika süre verilecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ