logo

TOKİ Ataşehir İmar İskan Blokları 6306 Kapsamında Riskli Alan İlan Etti

TOKİ Ataşehir İmar İskan Blokları 6306 Kapsamında Riskli Alan İlan Etti

Ataşehir İlçesi Yenişehir Mahallesi Yukarı Dudullu Bölgesi İmar İskan Blokları’nın bulunduğu alan Cumhurbaşkan Erdoğan’ın kararıyla 6306 sayılı Afet Riski altındaki alana dönüştürüldü.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan 10 Temmuz 2020 tarih ve 2742 sayılı Cumhurbaşkanı Kararında; “İstanbul İli, Ataşehir İlçesi, Yukarı Dudullu Mahallesi sınırları içerisinde bulunan ve ekli kroki ile listede sınır ve koordinatları gösterilen alanın riskli alan ilan edilmesine, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun 2. Maddesi gereğince karar verilmiştir ifadesi yer aldı.”

Uzun zamandır üzerinde konuşulan, içinde yayan vatandaşların korku ve kaygıyla dönüşüm beklediği, çok düşük deprem mevzuatına göre yapılmış ve ekonomik ömrünü tamamlamış riskli yapılardan oluşan İmar İskan Blokları’nın bulunduğu alanda süreci etkileyecek önemli gelişme yaşandı.

İmar İskan Blokları’nın bulunduğu alan Resmi Gazetede de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile riskli ilan edilerek 6306 sayılı dönüşüm yasası kapsamına alındı.

Bu gelişmeden sonra TOKİ bünyesinde hazırlığı yapıldığı bilinen dönüşüm projesinin hızlanması, bölgede bu kapsamda kentsel dönüşüm çalışmasının başlaması bekleniyor.

RESMİ GAZETEDE YAYIMLANAN CUMHURBAŞKANI KARARI

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ