logo

Ataşehir’de Avrupa Atık Azaltım Haftası’na Özel Etkinlikler

Ataşehir’de Avrupa Atık Azaltım Haftası’na Özel Etkinlikler

Ataşehir Belediyesi, atıkların; azaltılması, yeniden kullanımı ve geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla “Avrupa Atık Azaltım Haftası”nda bir dizi etkinlik düzenliyor.

Ataşehir Belediyesi, atıkların; azaltılması, yeniden kullanımı ve geri dönüşümüne dikkat çekmek amacıyla “18 – 26 Kasım Avrupa Atık Azaltım Haftası”nda bir dizi etkinliğe ev sahipliği yapacak.

Marmara Belediyeler Birliği’nin Türkiye Koordinatörü olduğu ve bu yıl “Ambalajlar” teması ile düzenlenecek Avrupa Atık Azaltım Haftası kapsamındaki farkındalık etkinlikleri tüm dünyayla birlikte Ataşehir’de de yapılacak.  Etkinliklerde özellikle “Paketli Ürün Alma!” sloganıyla birlikte mesajlar verilecek.

Ataşehir Belediyesi İklim Değişikliği ve Sıfır Atık Müdürlüğü “Avrupa Atık Azaltım Haftası”na özel olarak “Ambalajlar” temasıyla yetişkin ve çocuklara yönelik “Yeniden Kullanım Pazarı”, “İleri Dönüşüm Atölyeleri” ve “3D Atölyesi” hazırladı. Ayrıca Ataşehir Belediyesi sosyal medya hesapları üzerinden düzenlenecek yarışmalarla da farkındalığın artırılması sağlanacak.

Avrupa Atık Azaltım Haftası (European Week for Waste Reduction – EWWR), geniş kitleleri tek bir hafta boyunca sürdürülebilir kaynak ve atık yönetimi konusuna dahil olmaya ve bu konuda farkındalık artırıcı faaliyetler uygulamaya teşvik etmek amacıyla düzenleniyor.

Avrupa Atık Azaltım Haftası Etkinlik Programı

Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı

Atık azaltma, ürünün yeniden kullanımı ve maddesel geri dönüşüm stratejileri hakkında farkındalık yaratmak amacıyla 2 haftada bir kurulan “Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı” bu defaya özel olarak “Avrupa Atık Azaltım Haftası” kapsamında kurulacak. Pazarı ziyaret eden Ataşehirliler, katılımcıların stantlarındaki 2. el kıyafet, ev aksesuarı, takı, kitap, tablo bardak, biblo, tohum, bitki, elektronik, kutu oyunları, oyuncak gibi ürünleri satın alma imkanı bularak bu döngüye katkı sağlayacaklar. Ayrıca pazarda stant açan katılımcılar, 2. el eşyalarıyla birlikte kağıt-karton, plastik, metal ve cam gibi geri dönüşebilen ambalaj atıklardan tasarladıkları bir ürünü getirerek Avrupa Atık Azaltım Haftası’ndaki farkındalık hareketine destek olacaklar.

Tarih: 18 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 12.00 – 17.00

Yer: Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Yeri (Prof. Dr. Hıfzı Özcan Cad.)

İleri Dönüşüm Branda Çanta Atölyesi

Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Yerinde kurulacak olan “Ataşehir Yeniden Kullanım Pazarı”nda, eğitmen eşliğinde katılımcılarla birlikte atık durumdaki brandalar kullanılarak alışveriş çantaları dikilecek.

Tarih: 18 Kasım 2023 Cumartesi Saat: 12.00

Yer: Küçükbakkalköy Kapalı Pazar Yeri (Prof. Dr. Hıfzı Özcan Cad.)

Çocuklar İçin İleri Dönüşüm Atölyesi

Kadriye Faik Koparan İlkokulu öğrencileri, topladıkları atık plastik pet şişeleri, atık kumaşları ve atık karton kutuları kullanarak, yaratıcı yeniden kullanma olarak da bilinen ileri dönüşüm tekniğiyleyeni ürünler yaratacaklar.

Tarih: 23 Kasım 2023 Perşembe Saat: 10.00

Yer: Kadriye Faik Koparan İlkokulu

3D Atölyesi

Ataşehir Belediyesi İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi (İÇEM)’de eğitim gören öğrencilere, 3D hakkında bilgiler verilecek ve plastik pet şişelerin flemente dönüşümü gösterilecek. Sonrasında çocuklar kendi 3D ürünlerini bilgisayarda tasarlayacaklar ve tasarlanan ürünler 3D olarak yazılacak.

Tarih: 29 Kasım 2023 Çarşamba Saat: 10.30

Yer: İstanbul İnovatif Çevre Eğitim Merkezi (İÇEM) – Ferhatpaşa Mah. Heybe Sok. No:6 Ataşehir

Sosyal Medya Yarışmaları

Avrupa Atık Azaltım Haftası boyunca (18-26 Kasım) Ataşehir Belediyesi resmi sosyal medya hesaplarından soru-cevap içerikleri paylaşılacak ve yarışmalar düzenlenecek. Sorulara doğru cevap veren takipçilere atıksız yaşam kiti ve matara hediye edilecek.

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ