logo

Ataşehir’de Belediye Personeline ‘Kentsel Dönüşüm’ Eğitimi

Ataşehir’de Belediye Personeline ‘Kentsel Dönüşüm’ Eğitimi

atasehir_belediye_ Etem Saba ozmen_konferans-Ataşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen konferansta Prof. Dr. Etem Saba Özmen belediye personeline ‘Kentsel Dönüşüm’ alanında eğitim verdi.
         Recep Kenan/itvhaber.com
Av. Ali Rıza İlgezdi öncülüğünde Ataşehir Belediyesi Hukuk İşleri Müdürlüğü tarfından Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda düzenlenen konferansla Ataşehir Belediyesi ve aralarında Kadıköy, Maltepe’nin de olduğu komşu ilçe belediyelerinin teknik ve hukukçu personeline Prof. Dr. Etem Saba Özmen tarafında “Kentsel Dönüşüm”  yasa yönetmelik ve düzenlemeleri ile ilgili eğitim verildi.

etem saba ozmen_atasehir _konferans (0) 6

Belediyelerin teknik ve hukukçu personelinin katıldığı meslek içi eğitimde özellikle; 250 maddelik 6036 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin uygulanması durumunda yeterli olacağının altını çizen Prof. Dr. Etem Saba Özmen, yapılacak sözleşmelerin de “Arsa Payı Karşılığı İnşaat Sözleşmesi” olarak düzenlenmesi gerektiğini söyledi.

“6036 yasa kentsel dönüşüm uygulaması için doğru bir yasa” ifadesi ile riskli alanların dönüşümü amacı ile hazırlanan 6036 sayılı yasanın rant yasası olmadığını savunan Prof. Dr. Saba Özmen, “Yasanın iyi olanı değil iyi uygulananı başarılı olur” sözleri ile yasanın uygulamadaki kötü niyetle, kolayca rant yasası haline dönüştürülebileceğinin altını çizdi.

Ataşehir Belediyesi Konferans Salonu’nda Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İlhami Yılmaz ile Ataşehir Belediyesi Encümen Üyesi Meryem Atlıhan’ın katıldığı belediye personeline verdiği konferansta 250 maddelik 6036 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanunun Uygulama Yönetmeliği’nin riskli yapının ortadan kalkması ile işlevini tamamladığını hatırlatan Prof. Dr. Etem Saba Özmen uygulamada üçte ikinin kararının esas alındığını söyledi.

Özmen, üçte ikinin kararı esas alınırken üçte birin haklarının da korunması gerektiğini, üçte ikiyi ele geçiren kötü niyetli yüklenicilere karşı beşte dört çoğunluğun kararını esas alan yasanın uygulanması ile sağlanabileceğine dikkat çekti.  Uygulamada paydaşlardan üçte bir içerisinde “kötü niyetli ve bunak” olarak nitelediği iki ayrı olumsuz tip olduğunu bunların öncelikli hak olan yaşam hakkını engelleme hakları olmadığını vurgulayan Prof. Dr. Saba Özmen kira sözleşmelerinin de “riskli yapı” ilanı ile ortadan kalkacağının altını çizdi.

Prof. Dr. Saba Özmen Kimdir?

1956 yılında Germencik’te doğan Prof. Dr. Etem Saba Özmen; ortaokul ve lise öğrenimini Aydın’da tamamlayarak 1974 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde başladığı lisans eğitimini 1978 senesinde mezun etem saba ozmen_atasehir _konferans (0) (6)olmuştur. Mezuniyetini takiben Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuku yüksek lisans eğitimine devam etmiş ve eş zamanlı olarak Ankara Barosu’nda avukatlık stajını başarıyla tamamlamıştır.

1980-1987 tarihleri arasında Gazi Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Yönetimi Özel Hukuk Bilim Dalı Programı ile doktora unvanını kazanmış, aynı seneler içerisinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi ile Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinde öğretim üyeliği görevi yapmıştır. 1997 ile 2001 yılları arasında Kocaeli Üniversitesi’nde Profesör unvanını kazanmış ve bu zamana kadar birçok üniversitede Medeni hukuk, Miras hukuku, Borçlar hukuku ve Eşya hukuku dersleri vermiştir.

Halen Okan Üniversitesi Medeni Hukuk Anabilim Dalı Başkanı olarak görevini sürdüren Prof. Dr. Etem Saba Özmen iki dönem Emlak Bankası ve Toplu Konuttan Sorumlu Devlet Bakanı Danışmanlığı; Emlak Menkul Değerler Genel Müdürlüğü, İş GYO’da kurucu hukuk danışmanlığı, TOKYAD’da (Toplu Konut Yapımcıları Derneği) hukuk müşavirliği görevlerinde bulunmuştur.

Saba Özmen Avukatlık Ortaklığı’nı kuran ve 2004 yılından bu yana genç, dinamik kadrosuyla hukuki danışmanlık ve avukatlık hizmetlerini sürdürmekte olan evli ve iki çocuk babası Prof. Dr Etem Saba Özmen; İngilizce ve Almanca bilmektedir.

Kat İrtifakı, Türk Hukukunda Paydaşlıktan Çıkarma Davası, Devre Mülk Hakkı, Kat Mülkiyeti Kanunu Değişiklikleri Şerhi ve Eleştirisi adlı kitapları bulunan Prof. Dr Etem Saba Özmen’in çeşitli mesleki dergi ve yayın organlarında yayınlanmış çok sayıda makaleleri bulunuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ