logo

Ataşehir’de Cumhuriyetin 100. Yaşı Coşkuyla Kutlandı

Ataşehir’de Cumhuriyetin 100. Yaşı Coşkuyla Kutlandı

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü Ataşehir’de her yaştan cumhuriyet sevdalısı on binlerin katıldığı fener alayı yürüyüşü ve Sertab Erener konseriyle kutlandı.

Cumhuriyetin 100. yıl dönümü Ataşehir’de on binlerin katıldığı fener alayı yürüyüşü ve Sertab Erener konseriyle kutlandı.

7’den 70’e her yaştan cumhuriyet sevdalılarının ellerinde Türk bayraklarıyla marşlar söyleyerek gerçekleştirdiği coşkulu yürüyüşe, her yıl olduğu gibi bu yıl da Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi öncülük etti. Yürüyüş boyunca, cumhuriyetin 100. yıl dönümüne özel olarak hazırlanan; bando, ışık, mapping, hologram ve projeksiyon gösterisi yapıldı.

“Cumhuriyet Hepimizin” ve “Yaşasın Cumhuriyet” sloganlarıyla Atatürk Mahallesi Migros önünde buluşan kalabalık, Ataşehir Bulvarı boyunca bayram havası yaşatan coşku dolu bir yürüyüşle konserin yapılacağı alana geldiler. Yürüyüşe; CHP Parti Meclisi Üyesi ve İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yalçın, Ataşehir Belediye Başkan Yardımcıları ile birim müdürleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve on binlerce yurttaş katıldı. 

Yürüyüşün ardından Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, yurttaşları selamlayarak bir konuşma gerçekleştirdi. Tüm ulusun Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Başkan İlgezdi, “Bugün burada sizlerle birlikte Cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyor olmanın onur ve mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet, milletimize verilmiş en büyük miras ve vazgeçilmez bir değerdir. İşte bu değer, bizlerde milli bir devletin onurlu evlatları olarak vücut bulmuştur. Cumhuriyet, bağımsızlığından ödün vermeyen, dayatmalara boyun eğmeyen, egemenliğine sahip çıkan yiğit Türk ulusunun umudu olarak bizlere emanet edilmiştir. Gözü yaşlı anaların, bir kuru ekmekle cephede savaşanların, bağımsızlık uğruna can verenlerin mirası olan cumhuriyet benim, cumhuriyet bizim, cumhuriyet hepimizindir. Bugün bu coşkuya katılan cumhuriyetimizin en değerli evlatları olan sizlerin Cumhuriyet Bayramı’nı bir kez daha kutluyorum. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere cumhuriyetimizin tüm kurucularını saygı ve sevgiyle anıyorum” dedi.

Konuşmanın ardından sahne alan Sertab Erener, eski ve yeni şarkılarıyla alanı dolduran herkese cumhuriyet sevincini doyasıya yaşatarak bayram coşkusunu zirveye taşıdı. Başkan Battal İlgezdi, günün anısına ve Ataşehirliler adına Sertab Erener’e çiçek ve Atatürk heykeli hediye etti.  

itvhaber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ