logo

Ataşehir’de Diyabet Eğitimi Başladı

Ataşehir’de Diyabet Eğitimi Başladı

diabetAtaşehir Belediyesi ve Türkiye Diyabet Vakfı işbirliği ile gerçekleştirilen “Diyabet Evi” projesi kapsamında ilk diyabet eğitimi verildi.

Cumhurbaşkanlığı ile Türkiye Diyabet Vakfı’nın himayesinde başlatılan ve belediyelerle birlikte gerçekleştirilen diyabet eğitimi projesi kapsamında Ataşehir’deki ilk diyabet (Şeker Hastalığı) eğitimi 25 Nisan’da başladı.

Diyabetle Yaşam Koçu Şebnem Güneyman tarafından verilen eğitimlerde, diyabetin ne olduğu ve nasıl durdurulması gerektiği anlatılıyor. Diyabetli olan veya bu konuda bilgi sahibi olmak isteyen Ataşehirlilerin katıldığı toplantıda, Akran Eğitimi (Aynı konumda olan kişilerin diğer kişilerden eğitim alıp eğitim vermesi) veren Şebnem Güneyman, kendisinin de 40 yıldır diyabetli olduğunu vurgulayarak, “İyi ki diyabetliyim, çünkü diyabetli olduğum için; daha çok dikkat ediyorum, daha sağlıklı besleniyorum, daha doğru yaşıyorum” dedi.

02- 09 ve 16 Mayıs tarihlerinde ücretsiz olarak devam edecek eğitimler, Ataşehir Belediyesi Kayışdağı Lions Ataevi’nde saat 10.00 ile 12.00 arasında gerçekleşecek. Eğitim sonucu her katılımcıya ara öğün, diyabet kitabı ve katılım belgesi sunuluyor.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ