logo

Ataşehir’de Dolandırıcılık Operasyonu

Ataşehir’de Dolandırıcılık Operasyonu

polis_dolandiriciAtaşehir’de, kağıtları özel solüsyon maddesiyle çoğaltıp paraya çevirdikleri iddiasıyla dolandırıcılık yapan Angola ve Kamerun uyruklu iki kişi suçüstü yakalandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, 21 Haziran Pazar günü Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğüne müracaatta bulunan İ.D. (46), 5 ay önce bir sosyal paylaşım sitesinde tanışmış olduğu şahıslarla 18 Haziran Perşembe günü İstanbul’da bir araya geldiğini, bu kişilerin özel bir solüsyonla dolarları çoğaltabileceklerini söylediklerini ve kendisinin de 286 bin doları bu kişilere verdiğini belirtti.

İ.D. daha sonra dolandırıldığını anlayarak ik ikişiden şikayetçi oldu. Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü görevlilerince, müşteki İ.D. aracılığıyla bu kişilerle iletişime geçilerek, zanlıları yakalamak için 400 bin dolar daha paranın olduğu, bu paranın da solüsyonlu suyla çoğaltılması talep edilerek 21 Haziran’da buluşma ayarlandı.

Olayın daha ayrıntılı araştırılması için Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği polisiyle de irtibata geçildi. 21 Haziran saat 16.00’da buluşma noktasına gelen 2 şüpheli yakalandı. Üzerlerinde herhangi bir resmi evrak bulunmayan şüphelilerle ilgili Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerince yapılan incelemede bu kişilerin Angola uyruklu A.M. (23) ve Kamerun uyruklu N.A.P. (43) oldukları tespit edildi.

Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen 2 zanlı tutuklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ