logo

Ataşehir’de Enerjisa MTAL’da ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojisi’ Eğitimi

Ataşehir’de Enerjisa MTAL’da ‘Yenilenebilir Enerji Teknolojisi’ Eğitimi

“Yenilenebilir Enerji Teknolojisi” alanında eğitim verecek Sabancı Vakfı “Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” LGS 2022 sonuçlarına göre öğrenci alıyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbul Valiliği, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Sabancı Vakfı arasında imzalanan okul yapım protokolüyle yapımına başlanan Ataşehir’de Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi binası, atölyeler, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve bir kapalı spor salonu inşaatı tamamlanıyor.

ENERJİSA İSTANBUL MTAL AÇILIYOR

Ataşehir İlçe Kaymakamı İsmail Hakkı Ertaş tarafından yapılan açıklamaya göre, Sabancı Vakfı tarafından yapılan okul “Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” olarak 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında açılıyor.

Kaymakam Ertaş yaptığı açıklamada, LGS 2022 sonuçlarına göre tercih hakkı kazanan öğrencilerin “Yenilenebilir Enerji Teknolojisi” alanında eğitim seçeneğini değerlendirmek isteyen öğrenciler LGS 2022 puanları ile “Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi”ni de tercih yapabilecekler.

KAYMAKAM ERTAŞ: LGS 2022 İLE TERCİH

Ataşehir’de 2022 – 2023 eğitim öğretim yılından başlayarak eğitim camiasına kazandırılan “Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ile ilgili, “Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 2022-2023 Eğitim Öğretim yılında açılıyor. Okulun yapımını üstlenen @SabanciVakfi ‘na teşekkür ediyorum. Yenilenebilir Enerji Teknolojisi Alanında öğrenciler LGS 2022 puanları ile tercih yapabilecekler.” Açıklamasına yer verdi.

16 DERSLİKLİ ENERJİSA İSTANBUL MTAL’DA YENİLENEBİLİR ENERJİ TEKNOLOJİLERİ EĞİTİMİ

Ataşehir ilçesi Barbaros Mahallesinde 16 derslikli yenilenebilir enerji teknolojileri alanında eğitim verecek tematik “Enerjisa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi” ana binası, atölyeler, 100 öğrenci kapasiteli pansiyon binası ve bir kapalı spor salonundan oluşuyor.

11 bin m2 alan üzerine kurulacak olan okul, öğrencilerin mesleki gelişimlerinin yanı sıra fiziksel, sosyal ve kültürel gelişimini de desteklemek üzere eğitim verecek.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ