logo

10 Mayıs 2015

‘Ataşehir’de Gezi Olayları Başlar’

‘Ataşehir’de Gezi Olayları Başlar’

Ataşehir Belediyesi 2014 yılı kesin hesaplarının oylandığı Belediye Meclisi Mayıs Ayı toplantısında Ak Partili İsmail Levent’ten ‘Gezi Olayları’ vurgusu geldi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Gündemde yer alan arsa satışı yetkisi içeren maddelerin tartışmaları sırasında söz alan İsmail Levent arsa satışlarında ısrarın Ataşehir’de Gezi benzeri olaylarını başlatabileceğini iddia etti.

Ataşehir Belediye Meclisi 2. Dönem 2. Yılı Mayıs Ayı Toplantısı Cuma günü Saat 17:00’da yapılan 3. Oturum ile tamamlandı.

Gelir: 281, Gider: 296 Milyon

Ataşehir Belediyesi 2104 Yılı Kesin Hesapları Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan gelen; Gider: 365 Milyon, Gelir: 330 Milyon, Borçlanma: 35 milyon öngörülmüş.

Ataşehir Belediyesi 2014 Yılı Kesin Hesapları; Gider: 296.037.069.60, Gelir: 281.707.529.12 ve 27 Milyon 500 bin lira borçlanma şeklinde onaylandı.

IMG_0032

1.Başkanvekili Sadi Özata başkanlığında yapılan Ataşehir Belediye Meclisi Mayıs Ayı Toplantısının 3. Oturumu grupları adına söz alan sözcülerin anneler günü, hıdırellez kutlama mesajı ve Deniz Gezmiş ve arkadaşlarının idam ediliş yıldönümü mesajlarının iletilmesi ile başladı.

Kesin Hesap, hibe, ihale yetkisi ve Esatpaşa Kültür Merkezi ile ilgili maddelerin yer aldığı gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Ataşehir Belediyesi 2014 Maili Yılı Kesin ve Taşınır hesaplarına ilişkin Plan ve Bütçe Komisyonu’na ait raporlar okunarak maddeler üzerinde İlhami Yılmaz ve Saim Başkan grupları adına görüş belirten konuşmalar yaptı.

2 parsel satışı ile ilgili yetki talebinin yer aldığı 3 ve 4. Maddelerin görüşmeleri sırasında Ak Partili üyelerin Ataşehir Belediyesi’nin arsa satışına karşı çıkmaları nedeni ile tartışmalar yaşandı. Bu sırada söz alan Ak Parti Üyesi İsmail Levent, arsa satışında ısrar edilmesi durumunda Ak Partili üyeler olarak protesto yapacaklarını belirtip; Gezi olaylarına gönderme yaparak Ataşehir’de benzerlerinin yaşanabileceğine vurgu yaptı. Levent satışta ısrar edilmesi durumunda atasehir_gezi_ilhami_yilmaz“Ataşehir’de Gezi olayları başlar” dedi. Bu sırada Abdullah Der’in “Gezi bizim işimiz” şeklinde yanıtı dikatlerden kaçmadı.

Malatya ili Arguvan ilçesi, Sinop İli Gerze İlçesi ve Erzurum’un Çat İlçesi belediyelerine yapılan araç hibelerinin yer aldığı maddelere ise Ak Partili üyelerden “gereklimi?” soruları soruldu. Bu konuda söz alan CHP Grup Sözcüsü İlhami Yılmaz, araçların eski olduğunu iddia ederek; ellerinde kaldığı sürede kendilerine yük olduklarını ifade etti.

Tartışmalar konu olan bir diğer madde ise Esatpaşa Kültür Merkezi. Ataşehir Belediyesi, pay sahipliğinin mahkeme kararı ile tespit olmansa rağmen işletme konusunda kendilerinin devre dışı bırakılarak devrine karşı çıkılması ve bu konuda mahkeme kararının uygulanması doğrultusundaki talebine Ak Partili üyelerden beklediği desteği alamadı.

“Çocuk Oyun Müzesi Dergisi” adıyla bir dergi yayınlanması konunda yetki talebinin de yer aldığı maddelerinin oylanması sonucu; ilk iki maddede yer alan Ataşehir Belediyesi 2014 Maili Yılı Kesin ve Taşınır hesapları kesin hesapta Ak partili üyelerin şerhi ve red oylarına karşı CHP’li üyelerin oylarıyla (Oy çokluğu) kabul edildi.

Gündemin 5.maddesindeki 1 binek aracın tüm masrafları ile bir yıllığına Ataşehir İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği’ne tahsisi oy birliği ile kabul edildi.

Görüşmelerde; 4, 6, 7, 8, 9, 10 ve 11. maddeler Ak Partili üyelerin red CHP’li üyelerin kabul oyları sonucu oy çokluğu ile kabul edildi.

Başkan Sadi Özata gündemde görüşülecek başka madde kalmadığı gerekçesi ve ile 1 Haziran 2015 günü Saat 17:00’da açmak üzere birleşimi kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ