logo

Ataşehir’de İlk Başkan Adayı Beytullah Doğanay

Ataşehir’de İlk Başkan Adayı Beytullah Doğanay

Beytullah DoganayYaklaşan yerel seçimde adaylar belli olmaya başladı. Ataşehir’de, Beytullah Doğanay CHP’den Ataşehir Beldiye Başkanlığı’na adaylığını açıklayan ilk aday oldu.

Recep Kenan/itvhaber.com

Mart 2014’te yapılacak yerel seçim öncesi çalışmalar hız kazanmaya başladı. Geçtiğimiz hafta Ataşehir Belediye Başkan Yardımcısı İsmail Kabakçı’nın CHP’den Pendik Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamasının arkasından bu gün de Beytullah Doğanay Ataşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Özellikle bayram sonrası hız kazanmasın beklenen adayların belirlenmesinin ilk aşaması olan adaylıklar açıklanıyor. Aday adaylarının arasından belirlenecek olan adaylarla yerel seçime gidecek olan siyasi partilerin Ataşehir Belediye Başkan adayları en çok merak edilen adaylıklar arasında yer alıyor. Ataşehir belediye başkanlık seçimi, çekişmeli geçmesi beklenen seçim bölgelerinin başlarında geliyor.

Konfederasyon, federasyon, birlik ve dernek, STK başkan ile yöneticileri, kanaat önderlerinden oluşan kalabalık bir davetlinin katıldığı Hotel Bostancı Prenses’te düzenlene kahvaltılı toplantıda 2014 yerel seçimlerinde Ataşehir Belediye Başkanlığı’na aday adayı olduğunu açıkladı.

Ataşehir Hotel Bostancı Prenses’te düzenlenen, CHP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Tuncer Tuna’nın da katıldığı Beytullah Doganay_kahvaltılı toplantıda, uzun soluklu bu çalışmaya başlamadan önce kendi yakınlarının ve çevresinin rızasını almak istediğini dile getiren Beytullah Doğanay; herkesin belediye yönetiminde söz hakkının olduğu bir yönetimi gerçekleştirmek için aday olduğunu belirtti.

“Birlik ve beraberlik içerisinde, halkla beraber halkla birlikte” sloganı ile adaylık sürecini başlatan Beytullah Doğanay, 1988 yılında gençlik örgütünde başlayan siayasi yaşamını, Cumhuriyet Halk Partisi Ümraniye İlçe Ana Kademe yöneticiliği ve CHP içerisinde çeşitli kademelerde sürdürdü.

Ataşehir’de birden çok adayın CHP’yi güçlendireceğine inandığını ifade eden Doğanay; temiz, genç, bu işi başarıyla yapacak aday olarak tanınmak istediğine dikkat çekerek, ailesinden aldığı izin sonrası yakın çevresinin de rızasını almak için burada toplandıklarını söyledi.

“Toplumun çıkarlarını bireysel çıkarlarıma kurban etmeyeceğim.”diyen Beytullah Doğanay; “Ulaşılmaz değil, yanı başınızda olacağım. Efendi değil, yol arkadaşı; kibirli değil, alçak gönüllü; tek başına değil, hep birlikte; topluma rağmen değil, toplumlu esas alan anlayışla yürüyeceğim.”diyerek özetledi, çizdiği seçim çalışmalarının yol haritasını.

Beytullah Doğanay; kapısı halka açık, ulaşılabilen, sosyal demokrat belediyeciliği hayata geçirmek ve Ataşehirlinin düğününden, cenazesinden, üzüntü ve sevincinden haberdar olan, şeffaf, özeleştiri yapabilen ve eleştiriye açık olan bir başkanlık sergileme iddiası ile Ataşehir Belediye Başkanlığı’na aday olduğunu açıkladı.

Ataşehir Sanayici ve İşadamları Derneği Başkanı Cemil Pekkıyıcı, Konut-iş Sendikası Genel Başkanı Alican Kayhan’ın da desteklerini açıkladığı toplantıya Hubyar Vakfı Kadın Kolları Başkanı Lale Yılmaz ile birlikte birçok federasyon, dernek ve STK başkan ve yöneticisi ile kanat önderlerinden oluşan davetliler katıldılar.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ