logo

Ataşehir’de ilk toplu iftar ve Camii Açılışı İnönü Mahallesi‘nde

Ataşehir’de ilk toplu iftar ve Camii Açılışı İnönü Mahallesi‘nde

Ataşehir Belediyesi açık hava iftarının ilkini, Ramazan’ın ilk günü İnönü Mahallesi’nde Hz. Ebubekir Sıddık Camii’nin avlusunda veridi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Ramazan ayının eski ramazanlara yakışır bir atmosferde geçmesi için kapsamlı bir etkinlik programı hazırlayan Ataşehir Belediyesi, toplu sokak iftar yemeği programına İnönü Mahallesi’nden başladı.

İnönü Mahallesi’ndeki toplu iftar yemeği öncesi, yapımı devam eden Hz. Ebubekir Sıddık Camii’nin bir bölümü Ramazan başlangıcı ile birlikte ibadete açıldı.

Anadolu Kültür ve Sosyal Yardımlaşma Derneği öncülüğünde yapımı devam eden Hz. Ebubekir Sıddık Camii’n yapımında görev alan Lütfü Çolak, Orhan Çerkez, Namık Sürmen, Halil Şimşek, Kamil Kavak adına dernek başkanı, yaptığı konuşmada yardımlarından dolayı İBB Başkanı Kadir Topbaş ile özellikle Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’ye tüm katkı verenlere teşekkür etti. Camilerin halkın yardımları ile yapıldığına dikkat çeken dernek yöneticileri, teberruların devamını dilediler.

11 ayın sultanı Ramazan ayının ilk gününde İnönü Mahallesi’nde Hz. Ebubekir Sıddık Camii’nin açılışına Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi adına, onu temsilen katıldığını kendisinin sevgi, saygı ve selamlarını getirdiğini ifade eden Ataşehir Belediye Başkan Vekili İlhami Yılmaz, “Ramazan ayı barış, huzur, hoşgörü, birlik ve beraberliğimizin sım sıkı bağlandığı aylardan biridir. Bu ay insanlığın merhametinin duruğa çıktığı ay olarak kabul edilir Müslümanlık dünyasında. Bu ayda insanlar bir birilerine hoş görü ile yaklaşır. Yardım bağları daha da kuvvetli olur. Yalnız Ramazan ayı değil diğer zamanlarda da aynı duyguların yaşatılması dileği ve Hz. Ebubekir Sıddık Camii’nin yapılamasında emeği geçen herkese teşekkür ederek hayırlı Ramazanlar dileyip sevgi ve saygılar sunuyorum.”dedi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ