logo

Ataşehir’de IŞİD Katliamından Kaçanlara Yardım Kampanyası Başladı

Ataşehir’de IŞİD Katliamından Kaçanlara Yardım Kampanyası Başladı

Ataşehir Kent Konseyi ve Ataşehirdeki STK’lardan 30’u IŞİD terörü ve katliamından kaçan bölge insanlarına yardım kampanyası başlattıklarını duyurdular.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Kent Konseyi, IŞİD terörünün mağdur ettiği bölge insanlarına yardım elini uzattı. Ataşehir, Şengal’den göçe zorlanan Ezidiler başta olmak üzere bölgede kamplarda yaşayan ya da IŞİD kuşatması altında destek bekleyen bölgelere Ataşehir Kent Konseyi aracılığı ile yardım elini uzatıyor.

Suriye’den başlayarak Irak’ın birçok bölgesinde yaşanan IŞİD terör örgütünün uyguladığı terör ve katliamından kaçan insanlara yardım etmek isteyen yaklaşık 30 STK Ataşehir Kent Konseyi ile iş birliği yaparak bölgeye yardım kampanyası başlattı.

Son günlerde Şengal’de yaşanan IŞİD katliamından kaçarak yollara düşen, aç – susuz dağları aşıp yurdumuza ulaşan ve kamplara yerleştirilen Ezidilere yardım etmek isteyen dernek, birlik ve federasyonlardan oluşan 30 civarında STK kuruluşu Ataşehir Kent Konseyi ile işbirliği yaparak yardım kampanyası düzenlediklerini duyurdu.

Diyarbakır ve Mardin – Kızıltepe Kent Konseyleri İşbirliğinde Ulaştırılacak

Çocuk Bezi, Battaniye, Çocuk Maması, Çadır, Kadın Pedi ve Kuru Gıda malzemeleri başta olmak üzere insanların ihtiyacını karşılamak için STK’lar ile işbirliğinde kampanya başlatan Kent Konseyi Genel Sekreteri Turan Dolu, Ataşehir Kent Konseyi Olarak Ferhatpaşa’da belirledikleri merkezde toplanan malzemelerin bölgeye sevkini sağlayacaklarını ve Diyarbakır ve Mardin – Kızıltepe Kent konseyleri aracılığı ile yardım malzemelerinin ihtiyaç sahiplerine ulaşmasını sağlayacaklarını, kent konseyi olarak yardımın ulaşmasını kendilerinin de takip edeceklerini söyledi.

Ortadoğu Ülkeleri Kan Gölü

Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Şerife Özdemir, Genel Sekreteri Turan Dolu ve dernek, birlik ve federasyondan oluşan 30’a yakın STK temsilcisinin katıldığı toplantıda Ataşehir Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyesi Esra Özdemir tarafından yapılan basın açıklamasında; “Son yıllarda Ortadoğu’da emperyalist güçlerin tezgahıyla insanlar öldürülüyor, yerlerinden ediliyor, göçe zorlanıyor, eziyet görüyor. Filistin, Suriye, Irak ve diğer Ortadoğu ülkeleri kan gölü olmaya devam ediyor. Bir de IŞİD belası örüldü başımıza. Ortalığı kan ve vahşetle kasıp kavuruyor. Kapı komşularımızda insanlık dışı bir katliam yaşanıyor. Ezidiler, Türkmenler, Hıristiyanlar, Aleviler, Kürtler ve diğer halklar ya zulüm görüyor, öldürülüyor ya da dağlarda kurtarılmayı bekliyor” ifadeleri ile bölgede yaşanan IŞİD terörü ve katliamına dikkat çekildi.

“İnsanlık Dışı Drama Sessiz Kalamayız” 

“Bizler yanı başımızda yaşanan bu insanlık dışı drama sessiz kalamayız” sözleri ile Esra Özdemir tarafından yapılan açıklamasında yardım için harekete geçtiklerinin altını çizen kent konseyi ve STK temsilcileri; “Din, dil, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kardeşçe yaşayacağımız bir dünya kurmak hepimizin görevi. Bugün katliamlardan kaçıp ülkemize sığınan Suriyeli, Şengalli kardeşlerimize yardım etmeyi, her türlü ırkçı, mezhepçi kışkırtmaya karşı durarak onlara el uzatmayı bir insanlık görevi biliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ataşehir’de başlatılan yardım kampanyası ile ilgili yapılan açıklamada; Ataşehir Kent konseyi ve Ataşehir’de duyarlı birçok dernek, siyasi parti ve demokratik kitle örgütü olarak Irak’ın Şengal bölgesinde Işid terör örgütünden kaçarak dağlara sığınan, Suriye’nin Rojava bölgesinde yeni bir yaşam kurmaya çalışan halklara yardım kampanyası başlatıyoruz” sözleri ile kent konseyi ve STK’lar olarak yardım kampanyasını başlattıklarını duyurarak duyarlı vatandaşların ilgisini beklediklerini vurguladılar.

ATAŞEHİR KENT KONSEYİ’NİN KAMPANYAYA DESTEK VERECEK OLAN STK’LAR:

*TUNCELİ BÜYÜKYURT KÖYÜ YARDIMLAŞMA VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

*KÜRECİKLİLER DAYANIŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

*HALKLARIN DEMOKRATİK PARTİSİ

*CUMHURİYET HALK PARTİSİ

*TÜM SİNOP DERNEKLER FEDERASYONU

*SİNOP BOYABAT UZUNÇAY VE ÇEVRE KÖYLERİ DERNEĞİ

*SİNOP İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ İSTANBUL ŞUBESİ

*SİNOP İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR YARDIMLAŞMA DERNEĞİ ANADOLU ŞUBESİ

*SİNOP İLİ VE İLÇELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ BATI ATAŞEHİR ŞUBESİ

*MALATYA ARGUVAN DOYDUM KÖYÜ DERNEĞİ

*DERSİM NAZIMİYE İLÇE VE CİVAR KÖY DERNEKLERİ

*KASTAMONU İLİ ARAÇ İLÇESİ KEMERLER KÖYÜ DERNEĞİ

*ARDAHAN İLİ GÖLE İLÇESİ KÖPRÜLÜ BELDESİ DERNEĞİ

*BEŞİK FOLKLÖR KÜLTÜR  DERNEĞİ

*EMEKLİ ÖĞRETMENLER DERNEĞİ

*ATAŞEHİR ÇANKIRILILAR DERNEĞİ

*ATAŞEHİR MALATYALILAR DERNEĞİ

*ATAŞEHİR GİRESUNLULAR DERNEĞİ

*ATAŞEHİR GÜVERCİN SEVENLER DERNEĞİ

*ATAŞEHİR AMATÖR SPOR KLÜPLERİ BİRLİĞİ

*ATAŞEHİR ÇAMOLUK SPOR KLÜBÜ DERNEĞİ

*KASTAMONU İHSANGAZİ İLÇESİ DERNEĞİ(İHDER)

*TOKAT AYDOĞDU KÖYÜ DERNEĞİ

*ANADOLU YAKASIDERSİMLİLER DERNEĞİ

*SİVAS DOĞANLI KÖYÜ DERNEĞİ

*PİRSULTAN ABDAL KADIKÖY ŞUBESİ

*PİR SULTAN ABDAL DERNEĞİ ATAŞEHİR ŞUBESİ

*KÖŞK KÖYÜ SOSYAL YARDIMLAŞMA VE KÜLTÜR DERNEĞİ

*KARDER KARS ARDAHAN IGDIR SOSYAL YARDIMLAŞMA  DERNEĞİ

*ÇORUM İLİ KARGI İLÇESİ YAĞCILAR KÖYÜ DERNEĞİ

*ARTVİN İLİ VE İLÇELERİ KÜLTÜR VE DAYANIŞMA DERNEĞİ

*TOKAT İLİ DERNEKLER FEDERASYONU

*TOKAT İLİ DERNEKLER FEDERASYONU ATAŞEHİR ŞUBESİ

*BİYAD BARTIN VE İLÇELERİ YARDIMLAŞMA DERNEĞİ

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ