logo

Ataşehir’de Kadın Sağlığı ve Görüntüleme Merkezi Hizmette

Ataşehir’de Kadın Sağlığı ve Görüntüleme Merkezi Hizmette

atasehir-kadin_sagligiAtaşehir Belediyesi’nce açılan “Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi” sağlığının korunması için  Ataşehirli kadınların hizmetinde.

10 Nisan 2015 tarihi itibariyle Ataşehir Belediyesi Meclisi’nce ücretsiz olarak açılıp işletilmesine karar verilen Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi, Belediye Sağlık İşleri Müdürlüğü’nce yürütülen üç buçuk aylık yoğun bir çalışmanın ardından, Temmuz ayı itibariyle hizmet vermeye başladı.

Ataşehir Belediyesi sağlık alanındaki hizmetlerine; “Türkan Saylan Tıp Merkezi”, “Ferhatpaşa Sağlık Polikliniği”, “Kadın Sağlığı Merkezi”, “Bahriye Üçok Hasta Konukevi”, “Evde Sağlık ve Sosyal Destek Hizmetleri”, “Sosyal Alarm Sistemi”nden sonra Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi’ni de ekledi.

Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamografi ve Kemik Yoğunluğu Görüntüleme Merkezi’nde; sağlık açısından büyük risk oluşturan ve görülme sıklığı olarak dünyada ve ülkemizde en sık rastlanan kanserler arasında birinci sırada yer alan meme kanserinin, diğer önemli bir kanser türü olan ve görülme sıklığı açısından ikinci sırada yer alan rahim ağzı kanserinin ve ilerleyen yaşlarda çoğu vatandaşlarımızda önemli bir sağlık sorunu olarak karışımıza çıkan kemik erimesinin (Osteoporoz) erken teşhis ve tanısı için hizmet veriliyor.

Merkezde yapılacak olan her türlü hekim kontrolü ve muayenesi sonrasında tetkik (mamografi, pap smear alınımı, ultrason ve kemik yoğunluğu ölçümü) işlemlerinden herhangi bir ücret alınmazken, son sistem cihazlarla hizmet verilen merkezde Kadın Doğum Uzmanı, Genel Cerrahi Uzmanı, Radyoloji Uzmanı ile yardımcı sağlık personeli ve Radyoloji Teknisyeni bulunuyor.

Hasta kabulüne başlanan merkezde, ilçe sınırları içerisinde ikamet edenler herhangi bir ücret ödemeden gerekli kayıt işlemlerini yaptırdıktan sonra Genel Cerrahi ve Kadın Doğum Uzmanı tarafından muayene ediliyor. Gerek görülmesi halinde ise ilgili tetkiklerin yapılması sağlanıyor. Görüntüleme işleminden sonra yapılan değerlendirmeye göre hasta tam donanımlı bir hastaneye yönlendiriliyor.

“Ataşehir Belediyesi Kadın Sağlığı, Mamagrofi ve Kemik Yoğunluğu Ölçümü Görüntüleme Merkezi” İçerenköy Mahallesi Prof. Dr. Necmettin Erbakan Caddesi No:108-110 adresinde, hizmet veriyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ