logo

Ataşehir’de Kentsel Dönüşüme DKY’den İlk İmza

Ataşehir’de Kentsel Dönüşüme DKY’den İlk İmza

ali dumankaya_yenisahra projeDumankaya DKY yapı, Ataşehir Kentsel dönüşüm çalışmalarında bir süredir alan çalışmasını sürdürdüğü Yenisahra mahallesinde ilk imzalar atıldı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yenisahra mahallesinde 94 m2 alanda 20 bin m2’lik 5 etap olarak planlanan Yenisahra Kentsel Dönüşüm Projesi’nin alan çalışmalarına başlayan DKY yapı hedef bölgenin %30’una ulaştığında proje uygulamasını başlatacak.

Anlaşmalı ayrılık yaşayan Dumankaya İnşaat’ın DKY yapı adıyla yeni kurulan firma Ali Dumakaya‘nın sahibi olduğu ve kentsel dönüşüm ağırlıklı çalışma prensibi ile prestij projelere başlamak istiyor.

Alternatif kentsel dönüşüm projelerden biri olan Yenisahra projesinde önemli mesafeler kat eden DKY alan çalışmasının sonuçlarını almaya başladı.

Geçtiğimiz günlerde etap etap Adana Dostlar’da görüştükleri, proje alanındaki hak sahiplerinin bir kısmı ile Sahan Restoran’da düzenlene yemekli toplantıda projeye katılmayı kabul edenlerden ilk imzaları aldı.

Noter huzurunda atılan imzalar sırasında konuşan DKY Yapı yönetim Kurulu başkanı Ali Dumankaya, İstanbul’da Kentsel Dönüşüme katkıda bulunmak amacı ile projeler uygulamaya başlayacaklarını ifade ederek; “Biz ayrıldıktan sonra kentsel dönüşme ağırlık verme kararı aldık. Yenisahra Projemiz dönüşüme katkı çalışmalarımızın önemli bir ayağı. Yenisahra şehrin önemli bölgesinde. Lokasyon olarak yeri çok iyi. Dumankaya ortakları olarak medeni bir şekilde ayrıldık. DKY Yapı olarak biz dönüşüm projelerine ağırlık vermek istiyoruz. Kentsel dönüşüm projelerini uygulamaya Ataşehir’den başlamak istiyoruz. Ataşehir’de d Yenisahra’dan başlamayı uygun gördük. Bölgedeki hak sahipleri uygun koşullarla gelirse anlaşmalar yapılır. Biz yüksek oranlara sıcak bakmıyoruz. Bizim teklifimiz %50. Kira ve taşınma yardımları ile zaten bu oran önemli oranda artıyor. Yüksek oranlarla konuşup Fikirtepe’de yaşananların yaşanmasını istemiyoruz.”diye konuştu.

Daha sonra bölgedeki hak sahiplerinden Hacı Mustafa Ünal, Hayriye Metin ve Sezai Can Ali Dunakaya’nın da hazır bulunduğu törenle noter huzurunda DKY Yapı’nın Yenisahra Kentsel Dönüşüm Projesi’ne imzalarını atarak olur verdiler.

Tören sırasında düşünclerini ifade eden haksahipleri, bölgelerinde DKY Dumankaya Yapı gibi önemli bir firmanın proje uygulayacak olmasının önemli olduğunu, her hangi sıradn birr müteahhit yerine tanınmış bir firma olmasının hem güven hem de ekonomk olarak önemli olduğunu ifade ettiler.

Ali Dumankaya’nın da hazır bulunduğu Noter huzurunda yapılan İmza törenine Ali Dumankaya’nın ayrılmasından sonra devam edildi. İmzalar atıldıktan sonra Sahan Restourant’da havuz başında yenilen akşam yemeği ile imza töreni sona erdi.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ