logo

Ataşehir’de Klasik Müzik Coşkusu Devam Ediyor

Ataşehir’de Klasik Müzik Coşkusu Devam Ediyor

Ataşehir Belediyesi 3. Klasik Müzik Festivali kapsamında İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı MSKM (Mustafa Saffet Kültür Merkezi)’de müzikseverlerle bir araya geldi.

İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı’nın düzenlediği konserin ilk bölümünde Dr. Öğr. Üyesi Cem Küçümen’in yönetiminde Dr. Öğr. Üyesi Cem Küçümen, Öğr. Gör. Kerim Altı­nörs ve İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı Lisans öğrencisi Do­ğukan Sevim’den oluşan Gitar Trio yer aldı.

Konserin ikinci bölümünde ise İstanbul Okan Üniversitesi Konserva­tuvarı eğitmenlerinden Dr. Öğr. Üyesi Seta Kürkçüoğlu’nun Yüksek Li­sans ve Doktora/Sanatta Yeterlik Şan Sınıfı yer aldı.

Bu bölümde ise Yüksek Lisans öğrencileri Tenor Hazal Ata, Bariton Serhan Bali, Tenor Doğan Balcı, Mezzo-soprano Seda Kırankaya, Doktora/Sanatta Yeterlik öğren­cileri Soprano Berna Bilgin ve Soprano Simge Narin sahne aldı.

İstanbul Okan Üniversitesi Konservatuvarı, Müzik ve Tiyatro Bölümü olarak 2014 yılında kuruldu. Müzik Bölümü’nde verilen dört yıllık eği­timin ilk iki yılında, Türk Müziği (Türk Sanat Müziği / Türk Halk Müziği) ve Batı Müziği bilgileri eşit oranda, gerek teorik bilgi donanımı, gerekse enstrüman / saz ve ses icrası açısından bir bütün olarak öğrencilere aktarılıyor. Üçüncü yıldan itibaren öğrenciler edinilmiş bilgilerden ya­rarlanarak ana branşlarını seçerek öğrenimlerini sürdürüyorlar. Böylece çağdaş eğitimin gereği olan disiplinler arası bir müzik programıyla ye­tişip köklerinden kopmadan kültürlerarası müzikal sentezler yapabilme imkânı buluyorlar.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ