logo

Ataşehir’de Kültür Sanat, Mart Ayı Programı

Ataşehir’de Kültür Sanat, Mart Ayı Programı

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel etkinliklerin yer aldığı Ataşehir Belediyesi Mart ayı kültür-sanat programında genç-yaşlı-çocuk her yaşa uygun etkinlikler var.

Ataşehir Belediyesi Mart ayı kültür-sanat etkinlikleri kapsamında, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’ne özel etkinlikler hazırladı. Mart ayı boyunca birçok etkinlikle genç-yaşlı-çocuk her yaştan kişiye dolu dolu bir program sunulacak.

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında yönetmenliğini Tunç Başaran’ın yaptığı 1989 yapımı uzun metrajlı unutulmaz Türk sinema filmi “Uçurtmayı Vurmasınlar” 8 Mart Perşembe günü saat 20.00’da Mustafa Saffet Kültür Merkezi’nde (MSKM) kadınlara özel gösterimiyle izlenecek.

“Kadının Paletinden Yaşamın Renkleri” isimli kadın temalı çalışmalar içeren resim sergisinin açılışı 9 Mart saat 19.00’da yapılacak. Sergi 18 Mart tarihlerine kadar Cemal Süreya Etkinlik Sergi Salonu’nda (CSEM) ziyaret edilebilecek.

10 Mart Cumartesi günü saat 20.00’da MSKM sahnesinde Anadolu’nun farklı yörelerinin geleneksel müziklerini güçlü ve kendine özgü bir tarzla yorumlayan Feryal Öney türkülerini bu defa sadece kadınların için söyleyecek.

Bir diğer etkinlikte 11 Mart Pazar günü saat 18.00’da MSKM’de Anton Çehov’un ünlü klasiklerinden “Üç Kız Kardeş” isimli tiyatro oyunu yine kadınlara özel gösterimiyle tiyatroseverlerle buluşacak.

ATAŞEHİR BELEDİYESİ MART AYI KÜLTÜR&SANAT PROGRAMI TIKLAYINIZ

Mart ayında bir başka konser ise; gerek tek başına, gerekse de Kardeş Türküler, İlkay Akkaya ve Moğollar gibi sanatçı ve gruplarla konserler veren, iki yıl Ali Asker’e vokal yapan, müzikte kendine Tülay German’ı örnek alan Serap Yağız 20 Mart Salı günü saat 20.30’da müziğini paylaşmak için müzikseverleri MSKM’ye davet ediyor.

Ataşehir Belediyesi Tiyatro Topluluğu tarafından “Naaş-I Muhteremler” isimli tiyatro oyunu 3 Mart Cumartesi günü saat 20.30’da MSKM’de izleyicisiyle buluşacak.

Ankara Birlik Tiyatrosu tarafından 7 Mart’ta “Bir İsyancının Savunması” isimli oyun MSKM’de saat 20.30’da sahnelenecek.

Çocuklar için tiyatrolar devam ediyor

Beş Taş Çocuk Tiyatrosu tarafından “Şen Şakrak Kabare” 4 Mart’ta Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde, Tiyatro Gülgeç tarafından, “Bir Doğa Masalı” 4 Mart’ta MSKM’de, Sarıyer Sanat tarafından “Ali Baba’nın Çiftliği” 11 Mart’ta CSEM’de, Eti Çocuk Tiyatrosu tarafından “Kırmızı Başlıklı Kız” 10-11 Mart’ta MSKM’de, Masal Gerçek Tiyatrosu tarafından “Pollyanna” 18 Mart’ta CSEM’de, Rejistanbul tarafından “Renkler Ormanı” 18 Mart’ta MSKM’de, Tiyatro Kupala tarafından “Mutlu Şarlo” 25 Mart’ta CSEM’de, Mavi Kumpanya tarafından 25 Mart’ta MSKM’de “Susam Sokağı” isimli oyunlar sahnelenecek.

Vazgeçilmez Pazar Sohbetleri

Yakın tarihin en önemli olaylarından biri olan Çanakkale Savaşı üzerine uzun yıllar saha araştırması yapan ve Şahin Aldoğan ile birlikte “Siperin Ardı Vatan” adlı kitabı hazırlayan Gürsel Göncü ile yaşananların ele alınacağı “Çanakkale Muharebeleri” konferansı 18 Mart’ta Neşet Ertaş Kültürevi’nde saat 15.00’da gerçekleştirilecek.

Çocuk ve gençlik kitapları yazarı Sevim Ak, 54. Kütüphane Haftası kapsamında Ahmet Telli Çocuk ve Halk Kütüphanesi’nde 25 Mart’ta çocuklarla birlikte okuma deneyimi yaşayacak.

Söyleşi ve Seminerler Devam Ediyor

Arguvan’da çekimi yapılan “Rüzgârın Şarkısı” adlı kısa film gösterimi 13 Mart Salı günü saat 20.30’da Cemal Süreya Etkinlik Merkezi’nde sinemaseverlerle buluşacak.

Ailelere ve çocuklara destek olmak amacıyla, İstanbul Üniversitesi Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Eğitim Programları ve Öğretimi Anabilim Dalı öğretim üyelerinden Doç. Dr. Coşkun Küçüktepe ile “Aile Okuryazarlığı“ konulu bir seminer 31 Mart Cumartesi günü saat 15.00’da Neşet Ertaş Kültürevi’nde yapılacak.

Düştepe’de Atölyeler Zamanı

Taş ile Sanat Atölyesi

Çocuk atölyesinde, doğadan toplanan taşların her birini hayal gücüyle birer nesneye benzeterek, boyanacak. Çocuklar bu eğlenceli aktiviteyle; algı, beceri ve aynı zamanda duygusal ve sosyal yeteneklerini geliştirecek.

Tarih: 03 Mart Cumartesi

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

  1. Seans: 13.00
  2. Seans: 14.00 3. Seans: 15.00

ücretsiz yaş sınırı: 4 – 12 kontenjan: 60 süre: 45 Dk

Seramik Atölyesi

Tarih: 10 Mart Cumartesi

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

  1. Seans: 13.00
  2. Seans: 14.00

Ücretsiz yaş sınırı: 4 – 12 kontenjan: 40 süre: 45 Dk

Ailemle Ekolojik Sanatım Atölyesi

Çocuklarımız aileleri ile doğal malzemeler ve özel hazırlanmış hamuru kullanarak kendi özgün tasarımlarını yapacak.

Tarih: 17 Mart Cumartesi

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

  1. Seans: 13.00
  2. Seans: 14.00

Ücretsiz yaş sınırı: 2 – 3 kontenjan: 40 süre: 45 Dk

Şişedeki Sis Atölyesi

Çocuklar! Fiziksel olarak hal değiştirme özelliklerini, eğlence ile deneylemeye var mısınız?

Deney esnasında katı, sıvı, gaz, yüzey gerilimi; çözme, çözünme, çözücü ve çözünen kavramlarıyla karşılaşacağız. Sıkıştırılmış olan CO2 gazını (kurubuz) bir baloncuk içerisine hapsedip dokunarak sise dönüştüreceğiz.

Tarih: 24 Mart Cumartesi

Yer: Düştepe Oyun Müzesi

  1. Seans: 13.00
  2. Seans: 14.00

Ücretsiz yaş sınırı: 5 – 12 kontenjan: 40 süre: 45 Dk.

ETKİNLİKLERLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKEN ÖNEMLİ BİLGİLER

  • Bilet satışı yapılan etkinliklerimizin biletlerini, etkinlik tarihinin 3 gün öncesinden başlayarak ilgili birim gişelerinden, 10.00 – 20.00 saatleri arasında temin edebilirsiniz.
  • Etkinlikler için bilet alma kotası kişi başı 2 bilet ile sınırlıdır.
  • Etkinlik girişinde biletinizin mutlaka yanınızda olması ve bilet kontrolü yapıldıktan sonra biletinizde yer alan koltuk numarasına göre oturmanız gereklidir. Bileti olmayan izleyicilerimiz salona alınmayacaktır.
  • Etkinlik başlamadan en geç 15 dakika önce tüm izleyicilerimizin salondaki yerlerini almaları gerekmektedir.

Ücret tarifesi;

Konser ve Tiyatro: 5 TL

Çocuk Tiyatrosu: 1 TL

Diğer etkinliklerimiz ücretsizdir.

Atölye rezervasyonları için;

Düştepe Oyun Müzesi: (216) 688 13 23

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ