logo

Ataşehir’de Okullar LGS Öncesi Dezenfekte Edildi

Ataşehir’de Okullar LGS Öncesi Dezenfekte Edildi

Ataşehir Belediyesi bu haftasonu yapılacak Liselere Geçiş Sınavı (LGS) sınavı öncesi ilçedeki okullarda salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında dezenfekte çalışmaları yaptı.

Ataşehir Belediyesi bu haftasonu yapılacak Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavı öncesi ilçedeki okullarda dezenfekte çalışmaları yaptı.

Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirler kapsamında, öğrencilerin ve sınav yetkililerinin sağlığını korumak amacıyla 20 Haziran Cumartesi günü yapılacak LGS sınavı öncesi Ataşehir’deki okullar ilaçlandı.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün belirlediği ve sınavların yapılacağı 52 okulda, öğrencilerin ve sınav yetkililerinin elle temas edebilecekleri sıralar, kapı kolları, masa ve sandalyeler başta olmak üzere; sınıflar, koridorlar, tuvalet ve lavabolar ayrıntılı biçimde dezenfekte edildi.  

Hem öğrenci ve görevlilerin sağlığını korumak hem de velilerin hijyen konusundaki endişelerini azaltmak için koruyucuönlemler kapsamında başlatılan dezenfekte çalışmalarıyla okullar sınava hazır hale getirildi.

Okullar 20 Haziran’da yapılacak LGS sınavının ardından, 27 – 28 Haziran’da gerçekleştirilecek  Temel Yeterlilik Testi (TYT), Alan Yeterlilik Testi (AYT) ve Yabancı Dil Sınavıiçin yeniden dezenfekte edilecek.

Ataşehir Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğüne bağlı ekipleringerçekleştirdikleri tüm ilaçlama ve dezenfeksiyon faaliyetlerinde Dünya Sağlık Örgütü tarafından önerilen ve Sağlık Bakanlığı tarafından ruhsatlandırılan ilaçlar kullanılıyor. Bakterilere ve virüslere karşı yapılan dezenfeksiyon çalışmalarında kullanılan ilaçların insan sağlığa olumsuz bir etkisi bulunmuyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ