logo

Ataşehir’de Samuray Kılıçla Katledilen Başak Cengiz Anma Etkinliği

Ataşehir’de Samuray Kılıçla Katledilen Başak Cengiz Anma Etkinliği

Kent Plus sakinleri öncülüğünde kadın cinayetlerine duyarlı STK temsilcileri Ataşehir’de samuray kılıçla katledilen Başak Cengiz anısına etkinlik düzenledi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir, Barbaros mahallesi Karanfil Sokak Kent Plus sakinleri öncülüğünde kadın cinayetlerine duyarlı STK temsilcilerinden oluşan grup Ataşehir’de samuray kılıçla katledilen Başak Cengiz anısına etkinlik düzenleyerek kadın cinayetlerine dikkat çektiler.

Tanımadığı bir erkek tarafından “Kadın Olduğu İçin Kendini Savunamayacağı” gerekçesi ile Karanfil sokakta samuray kılıçla saldırıya uğrayarak katledilen 28 yaşındaki genç kadın Başak Cengiz  anıldı ve cani tarafından katledildiği yere karanfiller bırakıldı.

Ataşehir Barbaros mahallesi katliamın yaşandığı Karanfil Sokakta Başak Cengiz  katliamına ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek için Kent Plus sakinleri öncülüğünde bir araya gelen kadınların ağırlıklı olduğu kalabalık grup yaptıkları basın açıklaması ile kadın cinayetlerine dikkat çektiler.

Tüm ülkeyi dehşete düşüren bir katliam nedeniyle toplandıkları kaydedilen basın açıklamasında, 9 Kasım günü hunharca, canice, tüyler ürperten vahşice katledilen genç kadın mimar Başak Cengiz’in katledilişine ve kadın cinayetlerine dikkat çekmek amacıyla bir araya gelindiği kaydedildi.

Genç mimar Başak Cengiz’in Ataşehir’e ölmeye, kılıçla parçalanmaya gelmediği ifade edilen açıklamada, “Herhangi birimiz, kardeşimiz, evladımız sallanan kılıçla can vermek istemiyoruz. Bu saldırı hepimize yapıldı. En ağır bedeli Başak Cengiz ödedi. Ateş düştüğü yeri değil, vicdan sahibi hepimizi yüreğini dağlıyor.

Ataşehir’de sokakta yürürken cani tarafından vahşice katledilen mimar Başak Cengiz’in anısına olayın yaşandığı Kent Plus sakinleri öncülüğünde düzenlenen etkinlik ve basın açıklamasına site ve mahalle sakinleri ile birlikte; Ataşehir Belediye Meclis 1. Başkanvekili Kudret Aslan ve meclis üyeleri, İyi Parti İlçe Başkanı Mert Kar ve yöneticileri, CHP ile Gelecek partileri yönetiminin aralarında olduğu siyasi parti temsilcileri, Ataşehir Kent Konseyi Başkanı Turan Dolu, kadın kuruluşları ve STK temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.  

NE OLMUŞTU?

Ataşehir, Barbaros Mahallesi, Karanfil Sokak üzerindeki lüks sitenin önünde dün akşam saat 19.00 sıralarında meydana gelen olayda bir inşaat firmasında mimar olarak çalışan Başak Cengiz, yolda yürürken elinde samuray kılıcı bulunan bir kişinin saldırısına uğradı.

Görgü tanıklarının ifadelerine göre kadına arkadan yaklaşan şüpheli, hiç bir şey söylemeden elindeki yaklaşık 75 cm uzunluğundaki samuray kılıcını peş peşe saplamaya başladı.

Genç kızı yerde hareketsiz kalana kadar bıçaklamaya devam eden şüpheli daha sonra elindeki kılıçla olay yerinden yaya olarak uzaklaştı.

Samuray kılıçla saldırıya uğrayan genç mimar Başak Cengiz, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği açıklandı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ