logo

ATAŞEHİR’DE SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

ATAŞEHİR’DE SOSYAL YARDIMLAR DEVAM EDİYOR

atasehir_sosyal_yardim (1)Ataşehir Belediyesi, ilçedeki sosyo- ekonomik ihtiyaç sahiplisi vatandaşlara yardım götürmeye devam ediyor. Belirlenen ihtiyaçlar vatandaşlara ulaştırılıyor.

Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne yapılan başvurular doğrultusunda, ihtiyaç sahiplisi olduğu Belediye Meslek Elemanları tarafından tespit edilerek belirlenen her mahalleden vatandaşlara; buzdolabı, çekyat ve çamaşır makinesi yardımı yapılıyor.

Bu kapsamda toplam 138 vatandaşa; 30 buzdolabı, 36 çamaşır makinası ve 97 çekyat yardımlarında bulunuldu. Ataşehir Belediyesi tarafından 640 adet eşya yardımının da diğer sosyo – ekonomik ihtiyaç sahiplisi vatandaşlara ulaştırılmasına devam ediliyor.

atasehir_sosyal_yardim (5)

Faydalanmak için şartlar neler?

Ataşehir’de ikamet eden muhtaç, yoksul, kimsesiz, engelli, düşkün olan ve Belediye Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından görevlendirilen Psikolog, Sosyolog, Sosyal Hizmet Uzmanı Meslek elemanlarının yerinde yaptıkları sosyal incelemelerde sosyo – ekonomik ihtiyaç sahiplisi olduğu uygun bulunan şahıslara uygun görülen yardımlar yapılmaktadır.

Diğer sosyal yardımlar devam ediyor

Ataşehir Belediyesi ayrıca ilçedeki vatandaşlara; sıcak yemek, erzak, taziye yemeği, bebek bezi, hasta bezi, kıyafet, eğitim materyali, tekerlekli sandalye, Psikolojik Destek ve Danışmanlık vb. yardımları insan onuruna yarışır bir biçimde ulaştırmaya devam ediyor.

Ayrıca, Ataşehir Belediyesi engelli vatandaşlarımızın akülü araçlarının ikmalini sağlamak amacıyla, 3 noktada Akü Dolum İstasyonunu faaliyete geçirdi.

atasehir_sosyal_yardim (2)

Yardımsever vatandaşlar ne yapabilir?

Kullanılabilir durumdaki ihtiyaç fazlası ya da isteğe bağlı hiç kullanılmamış malzeme (büro malzemesi, eğitim materyali vb.), eşya, kıyafet, tekerlekli sandalye veya gıda malzemelerini ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza ulaştırılmak üzere, Ataşehir Belediyesi Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü’ne bağışlayabilirsiniz.

Nasıl bağış yapabilirsiniz?

* Etkin ve verimli hizmet sunmak adına, bağışlamak istediğiniz mobilya ve ev eşyalarınız Ataşehir Belediyesi tarafından evden teslim alınıyor.

* Gıda yardımlarınızı ve kurban bağışlarınızı, evinde yemek yapamayacak durumdaki muhtaç, yoksul, düşkün, engelli ve yaşlı vatandaşlarımıza günde 2 öğün/ 3 çeşit sıcak yemek hizmeti sunan Ataşehir Belediyesi Aşevi’ne ulaştırabilirsiniz.

Adres: Atatürk Mah. Meriç Cad. No:2/11

atasehir_sosyal_yardim (3)

* Kıyafet, kitap ve oyuncak yardımlarınızı Ataşehir sınırları içinde bulunan ‘Kumbara bir umuttur, paylaşmak mutluluktur’ sloganı ile sosyal dayanışma ve yardımlaşmayı pekiştirmek ve desteklemek amaçlı oluşturulan sosyal kumbaralara bırakabilirsiniz.

Sosyal Kumbaraların yer aldığı noktalar:

1- Novada AVM : Küçükbakkalköy Mah. Şehit Şakir Elkovan Cad.

2- Kayışdağı Ataevi : Kayışdağı Mah. Akyazı Cad. No:84

3- Kentplus : Barbaros Mah. Ardıç Sok. Kent Plus 3351 Ada

4- Uphill court: 2 sitesi/B6 Blok Barbaros Mah. Dereboyu Cad. Ihlamur Sok. No:11

5-Doğa Koleji : Değirmenyolu Cad. No:22 Bostancı

6-Hasan Leyli İ.Ö.O. : İçerenköy Mah. Karslı Ahmet Cad. Adem Sok. No:60

atasehir_sosyal_yardim (4)atasehir_sosyal_yardim (6)

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ