logo

Ataşehir’de “Temel Afet Bilinci Eğitimleri’’ başladı

Ataşehir’de “Temel Afet Bilinci Eğitimleri’’ başladı

IMG_9516Ataşehir Belediyesi, Afet Koordinasyon Merkezi (AKOM) ve Ataşehir Belediyesi AKUT Enstitüsü işbirliği ile ilçede “Temel Afet Bilinci Eğitimleri’’ başladı.

Proje ile tüm mahallelerden, sitelerden, okullardan, kamu kurum ve kuruluşlarından gönüllülere ücretsiz olarak temel afet bilinci eğitimi verilecek.

Doğal afetlere karşı hazırlık amacıyla düzenlenen ve yeni yıla kadar devam edecek eğitimlerin ilki 24 Eylül Salı günü verildi. AKUT eğitmenleri tarafından verilecek eğitimler her salı ve perşembe günü saat 19:00’da Ataşehir Belediyesi Nikah Salonu’nda (Novada Ataşehir AVM 4.Kat-Küçükbakkalköy) başlayacak.

Temel afet bilinci eğitimlerinin ilki Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu, Akut Enstitüsü Direktörü Dündar Şahin, Akut Eğitmeni Ilgar Kamacı ve Ataşehirlilerin katılımıyla gerçekleşti.

Akut Eğitmeni Ilgar Kamacı tarafından verilen eğitimlerde; afetlerle ilgili konulardaki genel tanımlamalar, olası afetlere neden olabilecek olaylar ile afetlere yönelik önlem ve hazırlık çalışmaları anlatıldı. Akut Eğitmeni Ilgar Kamacı daha sonra Ataşehirlilerin afet ve önlemler hakkındaki soruları cevapladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ