logo

Ataşehir’de Yerel Basına Engel!

Ataşehir’de Yerel Basına Engel!

Ataşehir yerel basın mensupları olarak, bir AVM tarafından organizasyonu yapılan konserden fotoğraf çekip halkımıza haberi kaynağından verme hakkımız engellendi.

Recep Kenan/itvhaber.com

İstanbulum Gazetesi’nden Oktay Öztürk tarafından haberleştirilen bu engellemeye muhattap olanlardan biri olarak temsil ettiğimiz Ataşehirweb.com – itvhaber.com – İnternetsonhaber.com ve gazete Sonhaber yayınlarını temsilen haber almamıza engel olan anlayışı kınıyoruz.

İstanbulum Gazetesi’nden Oktay Öztürk’ün alttaki haberine imzamızı atıyoruz.

Yerel Basına engel
Yerel basının fotoğraf çekme hakkı engellendi.

Dün akşam Novada Alışveriş Merkezi’nde konser veren Yalın’ı fotoğraflamak isteyen “Ataşehirde Gündem” gazetesinden Kadir İncesu, “Ataşehirweb.com”dan Recep Kenan ve İstanbulum gazetesinden Oktay Öztürk yetkililer tarafından engellendi.

Yerel basının bazı kurum ve kuruluşlarca önemsenmediği, hafife alındığı bir kez daha teyid edildi. Her fırsatta yerel basın emekçilerini 3. sınıf basın emekçisi gören zihniyet, halkın haber alma hakkına saygı göstermemekte yerel basını hiçe saymaktadır. Ulusal basının yanında yerel basına önem vermeyen,yerel basını görmemekte ısrar eden kimi etkinlik, organizasyonlara yerel basının yerine ulusal basını davet eden kişi, kurum ve kuruluşlar bu tür eylemlerde bulunarak halka saygılarını nasıl gösterecekler.
Bizlere İletişim fakültelerinde yerel basının ulusal basından daha değerli olduğu anlatılmaktadır. Bu değeri de şu tanım söyle açıklar;

“Genelde, ulusal ya da uluslar arası kitle iletişim araçları, bireylere düşünemedikleri, ulaşamadıkları dünyayı sunarken, onların içinde yaşadıkları sorunları çözememekte ve toplum üyeleri kendi sorunlarıyla baş başa kalmaktadır. Yerel basın yayımlandığı yörede, bireylerin sorunlarını çözmelerine yardımcı olmak, bireyler arasındaki ilişkilerin olumlu yönde gelişmesini sağlamak, yerel düzeydeki kamu oyunun oluşmasına katkıda bulunmak ve bu arada yerel yönetimleri bir ölçüde denetleyerek, eleştirerek kamu görevi yapmaktadır.”

Kaynak: Haber – FOTO Oktay Öztürk/İstanbulum Gazetesi

Paylaşın:
Etiketler: » » »
#

SENDE YORUM YAZ