logo

ATAŞEHİR’DEKİ ÇANKIRILI KADINLAR FERFENEDE BULUŞUYOR

ATAŞEHİR’DEKİ ÇANKIRILI KADINLAR FERFENEDE BULUŞUYOR

atasehir_tum_ferfeneAtaşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları yönetimi Küçükbakkalköy Yeditepe Düğün Salonu’nda kadınlara yönelik “Ferfene” düzenliyor.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Tüm Çankırılılar Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği Kadın Kolları yönetimi tarafından 13 Şubat 2016 Cumartesi, Saat: 13.00 17.00 arası Küçükbakkalköy Yeditepe Düğün Salonu’nda düzenlenen Ferfene Kadınlar Matinesi (Kadınlar Ferfenesi)’nde Çankırılı değerli sanatçılardan TRT sanatçısı Zehra Ganioğlı, Sami Yalçın ve Özkan Ergün sahne alırken yönetim tüm Çankırılı kadınların davetli olduğunu duyurdu.

Çankırı yöresinin Ahi Evran kültüründen gelen “Yaren” geleneğinden sonra, en kapsamlı kültür ve eğlence organizasyonu Ferfene, uzun kış gecelerinde genç kız ve gelinlerin, yaşlı kadınların, delikanlılar ve yetişkin erkeklerin kendi aralarında buluşarak zaman geçirdikleri sosyal etkinlik.

Herkesin payına düşen yemeği hazırladığı “Ferfene”de akşam yemekler beraberce yenir. Daha sonra kahve içilir, fal bakılır, türküler söylenir ve karşılıklı maniler okunur. Masallar anlatılır, çeşitli oyunlar oynanır.

Geçmişte televizyon gibi eğlencelerin olmadığı kalabalı köy ortamındaki uzun kış gecelerinde; dost, ahbap, komşu ve akrabaların yedikleri akşam yemeği ve vakit geçirmek amacıyla gece yapılan eğlence geleneği olan ferfene yaren kültüründen sonra uygulanan en yaygın sosyal faaliyet.

Çankırı geleneğinde ferfene topluca düzenlendiği gibi; kadınlar, erkekler, kızlar ve delikanlılar aralarında ayrı ayrı da düzenlenir. Kısaca Anadolu köylerinde, kasabalarında azıkların bir araya getirilerek yenilen ortak yemektir “Ferfene”.

Yer: Küçükbakkalköy Kastelli İş Merkezi
Yeditepe Düğün Salonu
Tarih: 13 Şubat 2016 Cumartesi
Saat: 13.00 –atasehir_tum17.00 arası

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ