logo

Ataşehir’deki Deniz Gezmiş Parkı’nın ismi Deprem Parkı Oldu

Ataşehir’deki Deniz Gezmiş Parkı’nın ismi Deprem Parkı Oldu

Mustafa Kemal olarak değişen adıyla 1 Mayıs Mahallesi’nde bulunan Deniz Gezmiş Parkı’nın ismi Deprem Parkı olarak değiştirildi. Değişikliğin, Valilik kararı olduğu kaydedildi.

Ataşehir Belediyesi isim değişikliğinin Kaymakamlıktan gelen yazı üzerine gerçekleştiğini ileri sürülürken, mahalle halkı Deniz Gezmiş isminden korkulduğunu vurgulayarak; “Mahalle halkı için mahallenin adı nasıl 1 Mayıs ise parkın adı da Deniz Gezmiş Parkı’dır” diye tepki gösterdi.

Deniz Gezmiş Parkı’nın adının değiştirilmesi sürecini aktaran Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Evrensel Gazetesine yaptığı açıklamada, parkın adının değiştirilmesi için İçişleri Bakanlığının Valiliğe, Valiliğin de Kaymakamlığa yazı gönderdiğini ve Kaymakamlıktan gelen talimat üzerine belediye çalışanlarının tabelayı apar topar söktüğünü belirtti.

Mustafa Kemal Mahallesi Muhtarı Ali Rıza Saraçoğlu, Mahalle halkının bu duruma tepkili olduğunu, hatta belediyeye yürümek istediklerini belirterek; bu talimatı verenlerin Deniz Gezmiş’in adından korktuklarını belirttiği iddia edildi.

Geçtiğimiz haftalarda askıya çıkan Mustafa Kemal ve Aşık Veysel Mahallelerini kapsayan imar planı ile ilgili de konuşan Saraçoğlu, ‘’Etrafımızdaki mahallelerde 2.5 emsal verilirken bize neden 2 emsal veriliyor?’’ dedi.

Park’ın adının değiştirilmesinin Valiliğin tasarrufu olduğunu belirten Aşık Veysel Mahallesi Muhtarı Hasgül Bakır, askıya çıkarılan imar planı ile ilgili olarak da ‘’İmar planının 2.5 emsal olarak ve bir an önce çıkmasını istiyoruz’’ dedi. İmar planının geciktirilmesinin siyasi olduğunu belirten Bakır, mahalle halkının yüzde 80’inin bunu talep ettiğini sözlerine ekledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ