logo

Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde ilk bayram namazı

Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde ilk bayram namazı

Başbakan Erdoğan bayram mesajında ”Ülkemize, bölgeye barış hakim olsun” dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını Ataşehir’deki Mimar Sinan Camii’nde kıldı.

Caminin yapımıyla yakından ilgilenen Erdoğan, açılışını da ramazanın ilk günü yapmıştı. Erdoğan, Mimar Sinan Camisi’nde ilk kez bayram namazı kılmış oldu.

Saat 07:40’de Üsküdar Kısıklı’daki evinden çıkan Erdoğan bayram namazı için Mimar Sinan Camisi’ne hareket etti.

Erdoğan için cami içinde ve çevresinde hazırlık yapıldı. Namaza gelenler tek tek arandı. Minarelere keskin nişancılar yerleştirildi.

Erdoğan’a İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Başbakan Yardımcısı Hayati Yazıcı eşlik etti.
“Ülkemize, bölgeye barış hakim olsun”

Bayram namazı sonrası gazetecilerin sorularını cevaplayan Başbakan Erdoğan, terörle mücadelede ve Suriye’de yaşanan sıkıntıların sona ermesini temenni etti.

Başbakan Erdoğan bayram mesajında şunları söyledi:

“Kurban bayramının öncelikle milletimiz, ülkemiz ve İslam dünyası için, barışa, sevgiye, kardeşliğe vesile olmasını Allah’tan temenni ediyorum. Gerek ülkemizde, gerek bölgemizde sıkıntılı bir süreci maalesef hep birlikte yaşıyoruz. Bunun aşılması noktasında verdiğimiz bir mücadele var. Başlıcası bu kurbanda da gerek içeride terörle olan mücadele gerekse, komşumuz Suriye’de kardeşlerimizin yaşadığı sıkıntı ülkemizi ve bölgeyi rahatsız eden bir unsur olarak cereyan ediyor. Temennimiz odur ki, en kısa zamanda bunlar sona ersin ve böylece ülkemize, bölgeye barış hakim olsun.”

TRT Haber

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ