logo

Ataşehir’deki ‘Minibüs Terörü’ Sürücüsü Yakalandı

Ataşehir’deki ‘Minibüs Terörü’ Sürücüsü Yakalandı

İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Ataşehir’deki ‘minibüs terörü’ ile ilgili tespit edilmen sürücü Halil Özcan B.’yi yakalayarak ceza uyguladı.

İstanbul Emniyeti Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Ataşehir’de meydana gelen ‘minibüs terörü’ ile ilgili sürücüsü tespit edilmesi üzerine harekete geçerek Halil Özcan B.’yi yakaladı.

Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından yakalanan Halil Özcan B.’ye 2 bin 170 lira idari para cezası uygulanırken, sürücünün aracı trafikten men edilirken ehliyetine de 60 gün süreyle el konuldu.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Ataşehir’de yaşattığı ‘minibüs terörü’ ile trafik güvenliğini tehlikeye sokan araç sürücüsü ile ilgili çalışma başlatan ekipler, basına yansıyan görüntülerde yer alan minibüsün plaka bilgilerine ulaştı. Yürütülen çalışma kapsamında aracın sürücünün 25 yaşındaki Halil Özcan B. olduğunu belirleyen ekipler şüpheli şahsı yakaladı.

Şüpheli şahsa yönelik 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanununun 46/2g “Aksine bir işaret bulunmadıkça sürücülerini trafiği aksatacak veya tehlikeye sokacak şekilde ardı ardına birden fazla şerit değiştirmeleri” maddesine istinaden bin 2 lira ceza kesildi. Ayrıca, ‘Verilen 7 günlük sürenin sonuna kadar tescilli araca yönetmelikte öngörülen sayıda tescil plakası takmamak’ maddesine istinaden 844 lira, ‘Trafik işaret levhaları, cihazları ve yer işaretleri ile belirtilen veya gösterilen hususlara uymamak’ maddesine göre de 108 lira para cezası kesildi.

Toplam 2 bin 170 lira idari para cezası uygulanan minibüs sürücüsü Halil Özcan B.’nin kullandığı araç trafikten men edilirken şüphelinin ehliyetinin 60 gün süre ile geçici olarak geri alındığı öğrenildi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ