logo

Ataşehir’deki Şantiyede Metro Hattı Çalışmalarını İncelediler

Ataşehir’deki Şantiyede Metro Hattı Çalışmalarını İncelediler

Ekrem İmamoğlu ve Battal İlgezdi, 2017’de duran 20 Eylül 2019’da yeniden başlayan “Göztepe-Ataşehir- Ümraniye Metro Hattı çalışmalarını Ataşehir’deki şantiyede yerinde incelediler.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ve İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2017’den itibaren duran 20 Eylül 2019’da yeniden başlatılan bir proje olan “Göztepe-Ataşehir- Ümraniye Metro Hattı”nın yapım çalışmalarını Ataşehir’deki şantiyede yerinde incelediler.

ATAŞEHİRİMİZDE ÖNEMLİ BİR KAZANIM ELDE ETMİŞ OLACAĞIZ

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile birlikte Ataşehir’deki şantiyede çalışmaları devam eden metro inşaatını yerinde incelediklerini kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, “İnşaatı devam eden “Ümraniye-Ataşehir-Göztepe” metro hattının Ataşehirdeki çalışmalarını İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte yerinde inceledik. 2022 yılında hizmete girmesi beklenen metro hattı ile Ataşehirimizde önemli bir kazanım elde etmiş olacağız.” Açıklamasını yaptı.

METROMUZU İSTANBULLULARA HEDİYE ETMİŞ OLACAĞIZ

Ataşehir’deki şantiyede tüneli kazan TBM (Tunel Boring Machine-Tünel Açma Makinesi) cihazının çalışmasını Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi ile birlikte yerinde izleyen İmamoğlu, açıklamasında, “2017’den itibaren durmuş projeydi. Göztepe’den başlayan, Ataşehir’in yoğunluğunu aldığı, aynı zamanda Ümraniye ile buluşan bir hat. Günde 400 bin kapasiteli bir hat olması bekleniyor. Dolayısıyla bu hattın yürümesi gerekiyordu. Arkadaşlarımız bu şantiye ile ilgili kredi girişimlerini yaptılar. 2017’den 2019’a kadar durum bu. Şantiyeyi, o dönemde, 175 milyon Euro’luk bir finansman sağlayarak harekete geçirdik. Eylül 2019 dan bu yana yoğun bir çalışma yürütülüyor. 2 tane TBM çalışıyor. Buradaki TBM’nin performansı, 1 kilometre mesafeye ulaştı. 2 TBM daha devreye girecek Mayıs ve Haziran ayında. Hızlı hareket edeceğiz. 11 duraklı, yaklaşık 16 kilometre mesafeye ulaşan bir metro hattını devreye alacağız. Niyetimiz, 2022’nin ortalarında bu hattı devreye almak. Az önce Pelin Hanım da söyledi, o da sevindirici; sanırım 2021’in sonuna doğru TBM’lerin işi bitmiş olacak. Diğer i̇nşaat çalışmaları elbette devam edecek. Umarım 2022 yılında, Göztepe Parkı’ndan başlayarak Ümraniye’de sona eren bu yoğun hat üzerinde hizmet veren, çok değerli bir metromuzu, İstanbullulara hediye etmiş olacağız.” İfadelerine yer verdi.

İnşaatı devam eden "Ümraniye-Ataşehir-Göztepe" metro hattının Ataşehirdeki çalışmalarını İBB Başkanımız Ekrem İmamoğlu ile birlikte yerinde inceledik.2022 yılında hizmete girmesi beklenen metro hattı ile Ataşehirimizde önemli bir kazanım elde etmiş olacağız.

Battal İlgezdi paylaştı: 2 Mayıs 2020 Cumartesi

KAZI ÇALIŞMASI 2021’DE TAMAMLANACAK, 2022 YILINDA DA HİZMETTE

2017’den itibaren duran 2019 yılı Eylül ayında yeniden çalışmalara başlanan Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattı, Günde 400 bin yolcu taşıma kapasiteli. Göztepe’den başlayan, Ataşehir’in yoğunluğunu aldığı, aynı zamanda Ümraniye ile buluşan bir hat. 11 duraklı, yaklaşık 16 kilometre mesafe olması ön görülen Göztepe-Ataşehir-Ümraniye Metro Hattında kazı çalışmalarının 2021’de tamamlanması ve 2022 yılında da hizmete girmesi bekleniyor.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ