logo

ATAŞEHİR’DEN HALEP’TEKİ SAVAŞ MAĞDURLARINA YARDIM

ATAŞEHİR’DEN HALEP’TEKİ SAVAŞ MAĞDURLARINA YARDIM

Ataşehir Kızılay Derneği savaş mağduru Halep halkına çeşitli giyim eşyasından oluşan 50 bin yardım malzemesinden oluşan 2 Tır dolusu kışlık giysi ve bot gönderdi.

Recep Kenan/itvhaber

Ataşehir Kızılay Şubesi Suriye’deki savaştan etkilenen Haleplilerin yaralarını sarmak amacıyla Halep’e 2 tır bot dahil kışlık giyim eşyası gönderdi.

Halep yardım konvoyunu yola çıkışında Ataşehir Kızılay Derneği Başkanı Rahman Baki ve Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte Ataşehir İlçe Kaymakam Zafer Karamehmetoğlu ve İlçe Milli Eğitim Müdür Vekili Cemalettin Saydam, Eğitim Derneği Başkanı İsmail Dağ hazır bulundu.

Kızılay Ataşehir Şubesi olarak, mazlumun ve mağdurun yanında bulunma amacıyla yeni bir çalışmaya imza attıklarını kaydeden Ataşehir Kızılay Şube Başkanı Rahman BAKİ, Kızılay’ın misyonu ve kuruluş amacı gereği her zaman mazlum ve mağdur coğrafyanın yanında olmaya devam edeceğini vurgulayarak; “Günümüzde Ortadoğu’da ve özellikle Suriye’de tüm Müslümanlar bir kargaşa ve iç savaş halindedir. Bugün Halep’te meydana gelen olaylar malumunuz insanlık suçu derecesine gelmiştir. Bizler de Ataşehir Kızılay Şubesi olarak bugün Halep’e 2 tır bot dahil kışlık giysi yola çıkarıyoruz. Bir nebze de olsa Halep’li kardeşlerimizin yaralarını sarmaya çalışıyoruz. Yardım kampanyamıza bundan sonra da devam edeceğimizi belirtmek istiyorum” şeklinde konuştu.

Kızılay Ataşehir Şubesi’ni Halep yardım konvoyunun yola çıkışında konuşan Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer karamehmetoğlu, Halep’in bir Osmanlı şehri olduğunu hatırlatarak, “Halep’teki savaş mağduru kadınlara, çocuklara ve yetimlere Ataşehir Kızılay Şubesi kendi çabasıyla organize ettiği önemli bir yardımı Ataşehir’den Halep’e gönderiyor.”dedi. Zafer Karamehmetoğlu, konvoyun kazasız belasız, bir an evvel yardım malzemelerini ihtiyaç sahibi savaş mağdurlarına ulaştırmasını diledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ