logo

Ataşehir’den Manastır’a Müzikle Dostluk Köprüsü

Ataşehir’den Manastır’a Müzikle Dostluk Köprüsü

atasehir_manastir_muzik_kopruAtaşehir Kaymakamlığı’nın desteği ile Bitola Lisesi (Manastır) ve Ataşehir Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ortak konserle aralarındaki bağı pekiştirdiler.

Recep Kenan / itvhaber.com

Makedonya Bitola Toşe Proeski Devlet Müzik Meslek Lisesi (Drzavno Muzicko Ucilist – Bitola) ile Ataşehir Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi ”Kardeş Okul” projesi kapsamında Halis Kurtça Kültür Merkezi’nde konser verdi.

IMG_0168

Konseri Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Mimar Sinan Güzel Sanatlar Lisesi Müdürü Yahya Turan, Bitola şehri eğitimden sorumlu müdürü Snezhana Petrovska, Bitola Toşe Proeski  Devlet Müzik Meslek Lisesi Müdürü Vasilcho Pecakovski ve öğrenciler izledi.

IMG_0189

Bitola Toşe Proeski  Devlet Müzik Meslek Lisesi Müdürü Vasilcho Pecakovski müziğin barışa katkısının altını çizdiği konuşmasında; “Bizlere evlerini açan ve tüm idare heyetine sonsuz teşekkürler. İki halk arasındaki bağlarının derin kökleri vardır. Her iki okulun öğrencileri bu akşam bize güzel bir konser verecekler. Müzik evrenseldir. Bu sayede güzel bir bağlantı oluştu. Umarım bu müzik dünyada barışa bir bağ olacaktır. Sizin çok sıcak karşılamalarıyla bizler kendimizi çok iyi hissediyoruz. Çok güzel günler geçirdik. Güzel dostluklar edindik. Bunun için sonsuz teşekkürler” dedi.

IMG_0182

Proje nedeniyle ve kullar aracılığı ile ülkeler ve öğrenciler arasındaki dostluğun gelişeceğinin altını çizen Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu; “ İki okulumuzun öncülüğünde ülkeler arasında güzel bir dostluk köprüsü kurulmuş. Dostluğun ve müziğin gelişmesine, karşılıklı alabilecekleri değerler açısından önemli. Kardeş ülkemizle çok ortak değerlerimiz var. Bu akşam dostluk adına güzel bir konser icra edilecek. İki ülke arasındaki sevgi ve kardeşliği yüceltmesini diliyorum” diye konuştu.

IMG_0149

Halis Kurtça Kültür Merkezi büyük salonunda düzenlenen konserde Türk, Makedon bestecilerinin yanı sıra uluslararası müzikten örnekler verildi. İki bölümden oluşan konserde koroyu okulların şefleri Nursel Mucu, Serkan Semint ve Nikola Trajanovskiye yönetti.

Konserde yabancı eserlerin yanı sıra; Yunus Emre’den Deyiş, Şu Uzun Gecenin gecesi Olsam, Telli turnam Suitinden ve Ahme Adnan Saygun’a ait olan Yunusemre Oratoryosu’ndan Dertli Dolap eserleri seslendirildi.

Konser sonunda orkestra ve koro uzun uzun ayakta alkışlanırken, emeği geçen yöneticilere de plaket verildi.

IMG_0166

IMG_0101

Paylaşın:
Etiketler: » » » »
#

SENDE YORUM YAZ