logo

Ataşehir’e Battal İlgezdi İle Birlikte 6 CHP’li Başkan Adayı

Ataşehir’e Battal İlgezdi İle Birlikte 6 CHP’li Başkan Adayı

adylarCHP Ataşehir İlçe Başkanlığı’ndan yapılan açılmada; Ataşehir belediye başkan aday adaylığına 6 başvuru yapılırken, belediye meclis üyesi aday adaylığı için 127 başvuru geldi.

Recep Kenan/itvhaber.com

Cumhuriyet Halk Partisi Ataşehir Belediye Başkan aday adaylarının en önemli ismi mevcut başkan Battal İlgezdi’nin resmi başvurusunu yaptığı açıklanırken, başvuru işlemlerini tamamlayan diğer aday adayları; Nurettin Öğütoğulları, Beytullah Doğanay, Sefa Sarısoy, Sani Yıldırım, Zafer Nuhoğlu.

CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Aytekin Saday’ın yaptığı açıklamada; 6 belediye başkan aday adaylığı yanı sıra, 127 belediye meclis üyelikleri için aday adaylığı başvurusu yapıldı.

Başvurusu yapılan 127 meclis üyeliği aday adaylarının 3 tanesinin dosyasında önemli olmayan eksikliklerin olduğu, bunların kısa zamanda tamamlanacağını düşündüğünü ifade eden CHP Ataşehir İlçe Sekreteri Aytekin Saday; ilçe başvurularının 2 Eylül akşamı itibarı ile kapandığı bundan sonraki başvuruların Genel Merkez tarafından değerlendirileceğini belirti.

Son yıllarda ilk defa bu kadar erken adaylık başvurusu uygulaması yapıldığını ifade eden Saday, uygulamanın doğru olduğuna inandığını, ancak mevcut belediye başkanlarının olduğu yerlerde açıklamanı daha sonra yapılmasının daha doğru olacağı inancını taşıdığını söyledi.

Yıl sonuna doğru, Yüksek seçim Kurulu’nun belirleyeceği takvime göre devlet memurlarının başvurularının alınacağını; bir kısım başvurunun da memurlardan geleceğini, meclis üyelikleri için başvuru sayısının 150’yi bulabileceğini ifade eden İlçe sekreteri Aytekin Saday CHP’nin Yerel Seçimlerde iddialı olduğunu, bununda adaylık başvurularındaki ilgiden anlaşılabileceğine dikkat çekti.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ