logo

Ataşehir’e taşınacak Anadolubank 1000 kişiyi işe alacak

Ataşehir’e taşınacak Anadolubank 1000 kişiyi işe alacak

Ataşehir’e taşınacak Anadolubank, üç yıl içerisinde kademeli olarak şube sayısını 150’ye çıkartırken, istihdam sayısını da bin 952’den 3 bine ulaştıracak.

Ataşehir’e taşınacak Anadolubank 1000 kişiyi işe alacak

Anadolubank, üç yıl içerisinde kademeli olarak şube sayısını 150’ye çıkartırken, istihdam sayısını da bin 952’den 3 bine ulaştıracak
Anadolubank büyümek için düğmeye bastı. Banka 3 yıl içerisinde 150 şubeye ve 3 bin kişilik çalışana ulaşmayı hedefliyor. Büyüme stratejisi için 150 milyon liralık bütçe ayıran Anadolubank, 2015 sonunda 15 milyar liralık aktif toplamı ve 10.5 mliyar liralık kredi rakamına ulaşmayı öngörüyor.

Banka’nın büyüme hedeflerini paylaşmak amacıyla İstanbul’da düzenlenen basın toplantısında konuşan Anadolubank Genel Müdürü Gökhan Günay, ölçek ekonomisinden yararlanmak amacıyla büyüme kararının alındığını vurgulayarak bu kararın alınmasında sermayedarın bir ortakla büyüme planının olmadığının altını çizdi. Günay, “Geçmişte olmamıştı, bugün içinde böyle bir şey yok açıkçası” dedi.

Büyüme sürecini 3 yıla yaydıklarını anlatan Gökhan Günay, 2015 yılına kadar şu an 91 olan şube sayısını 150’ye, bin 952 kişilik istihdam sayısını ise 3 bine ulaşmasının planlandığını söyledi. Günay,”Geldiğimiz noktada ilk 6 aylık sonuçlara göre 7.7 milyar liralık aktif büyüklüğü, yüzde 2.46 gibi piyasa ortalamasının altında şüpheli alacak oranı, yüzde 17.09 sermaye yeterlilik rasyosu, 104 milyon lirayı aşan yarı yıl karı ve 1 milyar lirayı aşan öz kaynakları ile Anadolubank gelecek yıllara kuvvetli giriyor” diye konuştu.

ATAŞEHİR’E TAŞINACAK

İstanbul Finans Merkezi Projesi kapsamında genel müdürlük binasını Ataşehir’e taşıyacaklarını da anlatan Günay, 2013 yıl sonuna doğru taşınmanın tamamlanacağını söyledi. Anadolubank’ın şu anki hizmet binasının 9 bin metrekare olduğunu belirten Günay, “9 bin metrekareden 28 bin metrekareye gidiyoruz. Büyümeyi her alana taşıyoruz” diye konuştu.

YIL SONU KAR HEDEFİ 150 MİLYON TL

Son 3 yıllık verilere göre Anadolubank’ın en iyi karlılık rakamlarına ulaşmasının beklendiğini anlatan Gökhan Günay, yılın ilk yarısında 104 milyon lira olarak gerçekleşen net karın yıl sonunda 150 milyon liraya ulaşmasının hedeflendiğini aktardı. Günay, bankacılık sektörünün genel karlılık durumuna ilişkin ise, “Bankacılıkta kar sorunu yok ancak rekabet hızlı yaşanıyor. Önümüzdeki dönemde bankacılıkta çok yüksek karlılıklar beklemeyin” dedi.

ŞÜPHELİ ALACAKLAR ARTABİLİR

Türk bankacılık sektöründe ise 2012 yılı sonu ve 2013 yılının ilk 6 ayında şüpheli alacak oranında bir artış yaşanmasının mümkün olabileceği uyarısında bulunan Günay, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in de “Büyüme yüzde 4’ün altında kalabilir’ açıklamasını hatırlattı. Bu ortamda Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın da hem enflasyonu, hem ekonomik büyümeyi göz ardı etmemek zorunda olduğunun altını çizen Günay, bu yılsonunda Merkez Bankası’nın hedeflerine yaklaşacağını düşündüğünü, büyümenin de önümüzdeki dönemde olabileceğini söyledi.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ