logo

Ataşehir’in Dönüşümünde İlk Kazma Yıl İçinde

Ataşehir’in Dönüşümünde İlk Kazma Yıl İçinde

Battal İlgezdi, Yenisahra’da 1/5000’lik ve 1/binlik planın kısa zamanda tamamlanacağını, Ataşehir’deki ‘Kentsel Dönüşüm’de ilk kazmanın yıl içinde vurulacağını söyledi.

Recep Kenan / itvhaber.com

Yenisahra’nın 1/5000’lik planın İBB Meclisinden çıkarak kendilerine geleceğini 1/binlik planın da iki ayda tamamlanacağını söyleyen Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Ataşehir’de “Kentsel Dönüşüm”de ilk kazmanın yılsonunda kalmadan vurulacağını söyledi.

Anlaşmalarını Tamamlayan Firmaların Önlerini Açacağız

Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5 binlik NİM Palanı’nın düzeltilmiş olarak önümüzdeki ay İBB Meclisi’nden çıkacağını ifade eden Battal İlgezdi, genel yayın yönetmeni Recep Kenan aracığı ile itvhaber.com’a yaptığı özel açıklamada, Ataşehir Belediyesi’ne gelen 1/5 binlik plana uygun 1/ binlik uygulama planını en geç iki ay içinde tamamlayacaklarını, hak sahipleri ile anlaşmalarını tamamlayan firmaların önlerini açarak, hem vatandaşlara hem de dönüşüm yapacak firmalara mağduriyet yaşatmayacaklarını söyledi.

Hakemlik Yapacağız

Yenisahra ve Yakın Çevresi Nazı İmar Planı’na itirazların düzeltilmiş olarak İBB Meclisinde onaylanacağını belirten Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, bölgedeki “Kentsel Dönüşüm” çalışmaları sırasında hakemlik yaparak vatandaşların ve firmaların mağdur olmalarının önüne geçeceklerini, ancak vatandaşlarında imza atarken dikkatli olmaları gerektiğini, “Çantacı” tabir edilen firmalara imza vermemelerini söyledi.

Mağduriyetin İstemiyoruz

Bölgedeki plan çalışmaları ile ilgili açıklamalar yapan İlgezdi; “Mayıs – Haziran aylarında 1/5000’lik planlar Büyükşehirden itirazlar düzeltilmiş şekilde bize gelecek. Ataşehir Belediyesi’ne gelecek. Biz de 1000’lik planları çok seri bir şekilde yapacağız. Burada hiçbir mağduriyetin olmasını istemiyoruz. Zaten şu anda iki tarafta da mağduriyet var. Hem vatandaşımız mağdur, hem de müteahhitler mağdur. Biz baştan beri söylüyoruz. Orada amacımız; hiç kimse mağdur olmasın. Müteahhit adam gibi işini yapsın. Vatandaştan şu ricam var; düzgün firmalarla anlaşma yapsınlar. Yarın yarı yolda kalmasınlar. Bildiğini gibi burada iki taraflı işlem yapılıyor. İller Bankası ile protokol var. Amacımız Fikirtepe gibi olamaması idi. Planları ve istimlak kararlarını vatandaşlarla ortaklaşa çözeceğiz” dedi.

atasehir_battal_ilgezdi_yenisahra-6-1

Fikirtepe’ye Benzemesine Engel Olacağım

Hak sahiplerini “Çantacı”lara karşı uyaran İlgezdi, farklı firmaların imza aldığı adlarda hakemlik yaparak anlaşma sağlayacaklarını söylediği açıklamasında; “1/5 binlik planlar Büyükşehir’den geçerek ilçe belediyesine gelecek. Geldiği zaman  bölgede şöyle bir sıkıntı var; bir birinin adalarına giren müteahhitler var. Daha önce ben toplantı yaptım. Birbirlerine yardımcı olmalılarını söyledim firmaların. Bir adada 10 bin m2 anlaşma yapan firma, 200 m2 yer alan firma ile anlaşacak. Hakkını çok yer alana devredecek. Birbirlerine anlayış gösterecekler. Amaç oranın dönüşümünün çok çabuk bir şekilde çözülmesi.  Ben o bölgenin sorunu ile ilgili taşın altına elimi koymuşum. Fikirtepe gibi olmaması için elimden gelen gayreti sarf edeceğim. Bu konuda herkes rahat olsun” sözleri ile Yenisahra ve Barbaros mahallelerindeki dönüşüm çalışmalarının Fikirtepe’ye benzemesine engel olacaklarını söyledi.

Projesi Hazır Firmaların Binlik Planını Hemen Yapacağım

“Bölgede imzalarını toplayan, hazır olan firmaların binlik planlarını hemen yapacağım, projelerine hemen başlayacaklar” sözleri ile deprem riski ile yaşanan bölgede dönüşümün hızla gerçekleşmesinin önünü açacaklarının altını çizen İlgezdi, Çalışmasını tamamlayan firmaların projelerini hızla onaylayacaklarını bakanlıktan da kamulaştırma kararının çıkarılması için çalışacaklarını belirterek; “Önlerini açacağım firmaların. Bölgedeki dönüşüm çalışmalarına örnek olsun diye” şeklinde konuştu.

Binlik Planları Ada Bazında Çıkarabiliriz

Binlik planlarının hazır olduğunu söyleyen, gelen 1/5 binliğe göre düzenleneceğini belirten Battal İlgezdi; “Biz alternatif binlik yapmıştık. Ama şimdi 5 binlik gelir gelmez daha düzenli binlik plan yapacağız. Birkaç ay alır ama imzası tamamlananlarda ada bazında çıkarabiliriz binlikleri. Yılsonuna kalmadan ilk kazma vurulur Yenisahra’da. 30 – 40 yıldır mağduriyet var orada. Yazık değil mi insanlara. Bir de bizden dolayı mağdur olmasınlar. Biz yardımcı olacağız bölgedeki vatandaşlarımıza. O konuda rahat olsunlar. Hem müteahhit firma rahat etsin. Hem de vatandaş rahat etsin. Vatandaştan ricam; düzgün firmalar ile anlaşma yapsınlar. Kendileri yarı yolda kalmasınlar. Menfaatlerini korusun, kollasınlar. Bir avukat, hukukçu nezdinde anlaşma yapsınlar” diyerek vatandaşların anlaşmalarını hukukçular gözetiminde yapmalarını salık verdi.

Vatandaşlar İmza Verirken Dikkatli Olmalı

Yapılan anlaşmalar ile ilgili kendilerinin hiçbir yetkileri olmadığını vurgulayan, imza verirken vatandaşlara dikkatli olmaları yönünde uyarı yapan İlgezdi; “Çantacıyla anlaşan vatandaşın mağduriyeti ile ilgili benim yapabileceğim bir şey yok. Vatandaş anlaşma yapmışsa nasıl çözeceğiz? Çözme şansımız yok. O zor… Çünkü noterde kesin anlaşma yapmışlar. Oturacaklar bir yolunu bulup anlaşacaklar. %70’le orada kimse iş yapmaz. %50 – 55’e neyse, düzgün firma ile anlaş” şeklide konuşarak, mahallelilerin imza verdikleri firmaları iyi araştırmalarını söyledi.

İlgezdi, son olarak; “Ben kesinlikle belediye olarak orada mağduriyeti gidereceğim ve herkesin önünü açacağım” ifadesini kullanarak, bölgede yapılacak dönüşüm çalışmalarına destek olacaklarını ve mağduriyetlere engel olacaklarını tekrar vurguladı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ