logo

ATAŞEHİR’İN İMAR PLANLARI SOSYAL MEDYADA

ATAŞEHİR’İN İMAR PLANLARI SOSYAL MEDYADA

imar_sosyal_0Hazır olduğu halde bir türlü askıya çıkamayan Yenisahra ve yakın çevresi imar planı ile birlikte, İBB tarafından hazırlanmayan Ataşehir’in imar planları sosyal medya gündeminde.

Recep Kenan/itvhaber.com

Yılan hikayesine dönen, itirazlarla geri çekilip revize dildikten sonra İBB Meclisinden geçen, iddialara göre İBB Başkanı Kadir Topbaş tarafından da imzalanan ancak, bir türlü komisyonda işlemleri tamamlanıp askıya çıkamayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı sosyal medya gündeminde.

17 mahallesinin önemli bir bölümünün imar planlarının güncellemeyi beklediği, İstanbul’un daha genç ilçeleri de olmak üzere nerdeyse tamamının imar planlarının güncellendiği Ataşehir’in planları İBB tarafından dikkate alınmıyor. 17 mahalleden sadece ikisi Yenisahra ve Barbaros mahallelerinin bir bölümünü kapsayan ve uzun uğraşlar sonrası hazırlanan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı İBB Meclisi tarafından onaylandı.

2013’ün Nisan ayında oylanarak kabul edilen ve askı süresindeki itirazlar sonrası geri çekilerek revize edilen Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı 15.10.2014’te gündeme geldiği İBB Meclisi’nde 17.10.2014’te İBB Meclisi’nce tekrar oylanarak kabul edildi.

Yenisahra ve Barbaros Mahallesi’nin bir kısmını kapsayan Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı İBB Meclisi onayından geçerek askı için gerekli işlemlerin yapılması aşamasına geldiği 17.10.2014’den itibaren askıya çıkmayı bekliyor.

Bölge sakinlerini ve proje hazırlığındaki firmaları zor durumda bırakan ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı’nın askıya çıkmasındaki 6 aya yaklaşan gecikme ve belirsizlik sosyal medya gündemine düştü.

İşte o Ataşehir imar planları ile Yenisahra ve Yakın Çevresi 1/5000 ölçek Revize Nazım İmar Planı askısı ile ilgili sosyal medya paylaşımı:imar_sosyal

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ