logo

Ataşehir’in Kentsel Dönüşümü Meclis Gündeminde

Ataşehir’in Kentsel Dönüşümü Meclis Gündeminde

Ataşehir Belediye Meclisi Ekim Ayı Toplantıları ilk oturumunda Yenisahra ve Barbaros mahallerindeki kronikleşen “Kentsel Dönüşüm” sorunu gündem oldu.  

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehir Belediye Meclisi 3’üncü Seçim Dönemi 4’üncü Toplantı Yılı Ekim Ayı Toplantı 1’inci Birleşimi 03 Ekim 2022 Pazartesi Günü Saati: 15:00’te Meclis 1. Başkanvekili Kudret Arslan başkanlığında gerçekleştirildi.

YILMAZ, ATABEL ÇALIŞMALARINI SUNUMLA ANLATTI

Ataşehir Belediye Meclisi gündem dışı konuşmalarda Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde yaşanan dönüşüm krizi konu oldu. Meclis açılışında gündem dışı söz alan CHP Meclis Grup Başkanvekili İlhami Yılmaz, Ataşehir Belediyesi iştiraki ATABEL tarafından bölgede çözüme yönelik yürütülen çalışmalar hakkında bilgi verdi. Yılmaz, Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde kentsel dönüşüm kapsamında proje çalışması yapan firmaların ortada olmadığı, karot alınan ve yıkılan evler nedeniyle mağduriyet yaşandığına dikkat çekti. ATABEL’in örnek sözleşme ve mimari yapı çalışması yaparak bölgede çözüme katkı için çalıştığını ifade etti.

ATABEL’in blgede yürüttüğü kaygılarını dile getirdiklerinin altını çizen Ak Parti Grup Başkanvekili M.Naim Yağcı, en çok bölgesel imar planı çıkan ilçelerin arasında Ataşehir’in yer aldığını ifade etti.

GELEN FİRMALARI BÖLGEDEKİ VATANDAŞLARA YÖNLENDİRİYORUM

Yenisahra ve Barbaros mahallelerinde ATABEL tarafından yürütülen çalışmanın bölgedeki vatandaşların talepleri üzerine başladığını kaydeden Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi, kendilerine çok sayıda müteahhit firma geldiğini, firmaları bölgedeki vatandaşlara yönlendirdiğini kaydetti.    

GÖKDELEN YAPAN FİRMALAR İMZA ALDIKLARINI YAPMIYOR!

Ataşehir’de dönüşüm çalışmasının çok güzel örneği olduğuna işaret eden, o çalışmanın da kapısının pervazlarının konuşulduğunun, eleştirildiğinin altını çizen İYİ Paritli üye Oğuz Sarul, Yenisahra’daki müteahhitlerin hala inşaatlara başlamadığını, bu müteahhitlerin bazılarının İstanbul’un çeşitli yerlerinde gökdelen inşaatları yaptıklarını, vatandaştan imza aldıkları yerlerde çalışma yapmadıklarını ifade etti.

TOKİ ÇALIŞMALARI DURDU!

İYİ Partili üye Sarul, yeni başlayan Ataşehir İmar İskan’deki TOKİ dönüşüm projesinde çalışmaların durduğunun da altını çizdi.

MUSTAFA KEMAL AŞIK VEYSEL İMARI SORUNLU

Mustafa Kemal ve Aşık Veysel mahallelerini kapsayan imar planları ile ilgili sorunları dile getiren MHP’li üye Hakan Arıkaya, “Hayvan Hakları Günü” kapsamında Hayvan Barınağı sorununu da gündeme taşıyarak çözümü için çalışılmasının altını çizdi.

HALUK SADIKOĞLU, KOMİSYONLARDAKİ PLANLAR İYİLEŞTİRME İLE SONUÇLANACAK

İBB komisyonlarında değerlendirilen Ataşehir imar planı çalışmaları hakkında Meclis üyelerini bilgilendiren Ak Partili Ataşehir ve İBB Meclisi üyesi Haluk Sadıkoğlu, komisyonlardaki plan çalışmalarının iyileştirme ile sonuçlanacağını kaydetti.

EKİM AYI BÜTÇE AYI

 Ataşehir Belediye Meclisi Ekim ayı toplantılarında “Ataşehir Belediyesi 2023 Yılı Performans Programına ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 26.09.2022 tarihli ve E.2022-449 sayılı teklifi.” ve

“ Ataşehir Belediyesi 2023 Mali Yılı Bütçesine ilişkin Strateji Geliştirme Müdürlüğünün 26.09.2022 tarihli ve E.2022-448 sayılı teklifi.” Görüşülerek karara bağlanacak.

Meclisi Ekim ayı toplantılarında “Belediyemize ait İştiraklerimizden ATAPER’in faaliyetlerini İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü bünyesinde yürütmesi, diğer İştirakimiz olan ATABEL’in faaliyetlerini de Mali Hizmetler Müdürlüğü bünyesinde yürütmesine ilişkin Özel Kalem Müdürlüğünün 29.09.2022 tarihli ve E.2022-315 sayılı teklifi.” İçerikli madde de görüşülerek karara bağlanacak.

Konuşmaların tamamlanmasının ardından gündemdeki maddelerin görüşülmesine geçildi. 3 yeni ek madde oylanarak gündeme alınması oy birliği kabul edildi.
Gündemdeki 1, 2, 3, 5, 6, 7, 9, 10, 11 ve 12. Maddeleri görüşülüp oy birliği ile ilgili komisyonlara sevk edildi.
Gündemdeki 4.ve 8.maddeler teklif kararı olarak oylanarak oy birliği ile kabul edildi.

Meclis 1. Başkanvekili Kudet Arslan, gündemde görüşülecek madde kalmadığı gerekçesi ve 6 Ekim Pazartesi Saat 15:00’da toplanmak üzere oturumu kapattı.

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ