logo

Ataşehir’in Mahalleleri ‘Prestij’leniyor!

Ataşehir’in Mahalleleri ‘Prestij’leniyor!

prestij cadAtaşehirliler, Ataşehir Belediyesi’nin Fetih Mahallesi’nde bir süre önce başlattığı ve bir çok mahallede uygulamaya başladığı ‘Prestij Cadde’ projesine ısınmaya başladı.

Recep Kenan/itvhaber.com

Ataşehşir Belediyesi’nin Ataşehir’in birçok mahallesinde meydan / bulvar oluşturma çalışması kapsamında başlattığı, ‘Prestij Cadde’ proje uygulamaları ilk başladığında bölge sakinlerinin tepkisini çekmiş, esnaflarda çeşitli endişeler oluşmuştu. Esnaf, trafiğe kapanan yolların işlerini düşüreceği, kapalı trafiğin işyerlerinin ihtiyaçlarını karşılamada sıkıntı yaratacağı endişesi taşıyor ve Ataşehir Belediyesi’nin başlattığı ‘Prestij Cadde’ proje uygulamalarına, taşıdığı endişeler nedeni ile temkinli yaklaşıyordu.

Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kurlu ile hem ‘Prestij Cadde’ proje uygulamalarını yapıldığı, bittiği hem de devam eden projeleri yerinde görmek için bir Ataşehir turu yaptık.

Devem eden ‘Prestij Cadde’ proje alanlarında ve biten Prestij cadde olan Fevzi Çakmak Caddesi’nde esnafın ve halkın görüşlerini, prestij cadde uygulaması ile ilgili düşüncelerini aldık.

İlk başta endişe yaşadıklarını, karşı çıktıklarını samimi olarak dile getiren bölge esnafları ve sakinleri, şimdi yaşadıklarından sonra düşüncelerinin farklı olduğunu söylediler.

İnşaat çalışması sırasında yaşanılan olumsuzlukların ortadan kalkması ile kendilerine olumlu sonuçların yansımaya başladığını dikkat çeken esnaflar, insanların giderek daha da alışacaklarını ve bunun da çok daha iyi sonuçlar getireceğini ifade ediyorlar.

Araştırma yaptığımız yerlerde, belediyenin çalışmalardan memnuniyetini açıkça ifade eden bölge esnafları ve sakinleri; bölgelerinde battal_Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’den söz açılınca sempatilerini açıkça belirtip; siyasi tercihlerinin başka parti olmasına rağmen yerel seçimlerde Ataşehir’de Battal İlgezdi’ye oy vereceklerini açıkça söylemekten geri durmuyorlar.

“Araç trafiğine kapandığı için yapım sırasında işlerimizi biraz düşürdü.”diye ilk başta sıkıntı yaşadığını ifade eden, Küçükbakkalköy Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi üzerinde esnaflık yapan Ertuğrul Şirin; daha çok araç müşterisinin olduğunu, çalışmalar sırasında araçla giremedikleri için işlerinin düştüğünü, ama işlerinin yavaş yavaş normale döndüğünü, caddede düzenlenen çeşitli etkinliklerde yaya trafiğinin arttığını onun da işlerine yansıdığını söyledi. Belediyenin çalışmalarından memnun olduğunu, şu ana kadar iyi hizmet verdiğini ifade eden Şirin, caddenin yayalar için iyi bir yürüyüş alanı olduğunu belirtti.

Şu anda sıkıntı yaşandığının görüldüğünü ifade eden Küçükbakkalköy Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi sakini Ali Sertkaya, “Caddemiz görünüm olarak çok güzel oldu. Tamamen bittiği zaman 10 numara bir yer olacak. Birkaç tane elit mağaza olsa daha iyi olur. Ama o da zamanla olacak. Bu tip yerler hemen, birden bire olmaz. 6 ay bir sene içerisinde burası oturur. Çünkü örneklerini gördük biz bunların.”diye konuştuktan sonra, çeşitli etkinliklerin daha sık yapılması ile buradaki yaya yoğunluğunun daha da artırılabileceğini belirtti.

Bir başka Küçükbakkalköy Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi esnafı olan İsmail Sivrikaya, “Önce trafiğe kapanırsa işlerimizin kesileceğini düşünüyorduk. Bu olmadı çok şükür. Aşırı bir artış da olmadı işlerimizde. Ama zamanla olacaktır inşallah. Bekliyoruz, hayırlısı inşallah.”diye konuştu.

“Niye şimdi? Seçim yatırımı mı acaba?”soruları ile konuşamaya başlaya Ulusu Caddesi üzerinde pastane işletmecisi, gelişmiş bir cadde olacağını, çalışmanın iyi bir çalışma olduğunu, yapım sırasında yaşanan sıkıntılara katlanılması gerektiğini ifade ederken; Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’nin çalışmalarını beğendiğini seçimde oyunu vereceğini söyledi.
Çalışmaların iyi olduğunu söyleyen, ancak bazen yavaş gittiğinden yakınan, Ulusu Caddesi esnaf ı kuaför işletmecisi Sakin Ateş, çalışmaların kendilerine olumlu katkı sağlayacağını ifade etti.

Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’nin çalışmaları ile ilgili görüşlerini sorduğumuz Sakin Ateş; Belediyenin, özellikle de Başkan İlgezdi’nin çalışmalarından memnun olduğunu, kendisinin bir başka parti seçmeni olduğunu, şimdiye kadar başka partiye oy vermemiş olmasına rağmen, yerel seçimde Battal İlgezdi’ye oy vereceğini ifade etti.

Görüldüğü gibi; Ataşehir’in birçok mahallesinde yürütülen belediye çalışmalardan, bölge sakinleri memnun görülüyor. Ataşehir Belediyesi ve Başkan Battal İlgezdi’nin 4 yıllık çalışmasının karşılığı, olağan üstü bir durum olmazsa oya tahvil edilecek görünüyor.

Ataşehir Belediyesi Başkan Battal İlgezdi başkanlığındaki ekipler çalışmaları yürütüyor. Yapılan bu çalışmalarda ekipleri yönlendiren yöneticilerin etkisini de göz ardı etmemek gerekiyor.

Bu yöneticilerden biri olan Ataşehir Belediyesi Fen İşleri Müdürü Deniz Kutlu ile Ataşehir’de yürütülen projeleri gezdik ve kendisinden çalışmalar hakkında bilgi aldık.

İşte Fen İşler Müdürü Deniz Kutlu’dan Ataşehir Belediyesi’nin çalışmaları:
deniz_Ferhatpaşa Ataşehir’in alansal olarak en büyük mahallesinden biri. Ferhatpaşa Mahallesi’nin çok kronik sorunları vardı. İki yıldır çok yoğun altyapı çalışması yapıldı bölgede. 15 km ye yakın yağmur suyu hattı ile birlikte alt yapı çalışması tamamlandı. Eskiden çok yoğun yağmurlarda çizmeyle gezilmesi gereken bir alandı. Şu anada yağmur suyu sorunu kalmadı. Ferhatpaşa’da kaldırım ve asfalt çalışmalarımız devam etmekte.

Ferhatpaşa’da tespit ettiğimiz bir park alanı eksikliği vardı. Yeşil alanı olamayan mahallelerimizden biri idi. Ferhatpaşa Mahallesi’nin ortasında, bütün yolların birleştiği merkezi denilebilecek bir yerde planda yeşil alan olan 20 dönümlük alana park yapımına başlandı. Bir ay önce başladığımız çalışmalarımızda yapısal tasarımlar bitme aşamasında.

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi Profesör Dr. Necmettin Erbakan isminin verilmesi talimatını verdi. Ataşehir’e, Ferhatpaşa’ya yakışacak, hayat verecek çağdaş bir park alanı oluşturuyoruz.

Onun dışında ilçemizdeki 17 mahallemizde meydan ya da bulvar sorunu olan mahallelerimiz var. İnsanların toplanabilecekleri meydan ve bulvar eksikliklerimiz var. Belediye Başkanımızın talimatları doğrultusunda bu alanda çalışmalar yapmaya başladık. İlk çalışmayı Fetih Mahallesi Atatürk Bulvarı’nda yaptık. 7 bin m2 lik bir alan. İçerisinde aynı anda 700 kişinin oturabileceği bir alan. Spor alanları, süs havuzu ve peyzajı ile son derece güzel keyifli bir alan oldu. Şu anda bölge sakinleri tarafından yoğun bir şekilde kullanılıyor.

Fetih Mahallesi’nde Karaman Çiftlik Yolu Caddesi civarı Prestij Cadde projesi kapsamında değerlendirilecek.
Prestij Caddesi kapsamında Mevlana Mahallesi Mehmet Uslu Caddesi’nde çevre düzenleme çalışması başladı ve bitirildi. Atatürk Mahallemizde Girne Caddesi’nde Prestij Cadde çalışmamız tamamlandı ve hizmete girdi.

Örnek Mahallemizde Ahmet Yesevi Caddesi Fetih Mahallesinde Atatürk Bulvarı’na bağlanan önemli arterlerden biri. Buradaki çalışmamız nihai şeklini aldı. Asfaltımız kaldı. İski’nin bir altyapı tesisi yapımı var.

Esatpaşa Fevzi Çakmak Caddesi eski ismiyle, yeni ismi Adnan Menderes Caddesinde de Prestij Cadde çalışması tamamlanmak üzere. Kısa süre içerisinde asfalt ve yol çizgisi de tamamlanarak vatandaşın hizmetine açılacak.

ulusu cad

Kayışdağı Akyazılı Caddesi, İstanbul Caddesi, Malazgirt Caddesi ve İnönü Mahallesi Ulusu Caddesinde devam eden Prestij Cadde düzenleme çalışmaları var. Yeniçamlıca Dursun Bey Caddesi ve İçerenköy Mahallesi Karslı Ahmet Caddesinde çok yakın bir zamanda Prestij Cadde çalışmasına başlayacağız. İçerenköy Karslı Ahmet Caddesinde çalışmaya başlamak için İçerenköy Kültür Merkezi’nin hafriyat çalışmasının tamamlanmasını bekliyoruz.

İçerenköy Mahallesi Eski Üsküdar Yolu üzerinde bir kavşak çalışması ile havuz yapımı tamamladık. Ataşehir ilçemize böyle 5 – 6 adet kavşak ve süs havuzu kazandıracağız. Baraj Yolu Caddesi üzerinde yapacağımız süs havuzu çalışmamıza kısa bir süre içerisinde başlayacağız.

prestij caddesiİlçemizde bu tür çalışmaları insanların toplanabileceği, standardı daha yüksek olan caddeler ve meydanlar yaratmak amacı ile yapıyoruz. Ataşehir’de bunu büyük oranda başardığımızı düşünüyoruz. Bu çalışmalarımızın en önemlisi Küçükbakkalköy Mahallesi Fevzi Paşa Caddesi ve Bağlantıları Yayalaştırma projemiz. 8 sokak ve bu sokakların bağlandığı caddede yayalaştırma çalışması buna paralel 30’a yakın sokak ve caddede de trafiğe açık ama Prestij Cadde projesi ile bütünlük arz eden cadde sokak çalışmamız yürüyor. Bu çalışmamız hemen hemen tamamlanmak üzere. Şu anda kullanılabilir durumda. Kent mobilyasıyla ve yürüme alanları ile çok yakın bir zamanda tamamını hizmete açacağız.

2012 yılını asfaltsız geçirdik. 2012 yılının sonuna kadar ilçeye toplamda yaklaşık 300 bin ton asfalt dökmüştük. 2013 yılında, 30 Mart 2014 yerel seçimlerine kadar 200 bin ton daha asfalt dökeceğiz. Şu anda asfaltlama çalışmalarımız devam ediyor. Bu güne kadar dökülen asfaltın 3/2’si kadar asfalt dökeceğiz bu kısa zamanda. Hedefimiz, Ekim sonu Kasım başı gibi ilçedeki yol çalışmalarımızı toparlayarak asfalt sezonunu tamamlamak.

tas kaplama

Asfalt dışında, özellikle eğimi yüksek yollarda taş kaplama yapıyoruz. Hem araç ve sürücü güvenliğini olumlu etkilediğini düşünüyoruz. Hem de yağmur suyu sorununu çözebilmek amacı ile ilçemizin birçok mahallesindeki yollarda ciddi ölçüde taş kaplama çalışmaları yaptık.

Bunların dışında ilçemizdeki okul, camii, hastane gibi kamusal alanların tümünde; tadilat, tamirat ve benzeri tüm destekleri veriyoruz. Vermeye de devam edeceğiz.

Frehatpaşa Prof. Dr. Necmettin Erbakan Parkı içerisinde 350 m2 alan içerisinde Taziye Evi ve Muhtarlığın olduğu bir bina olacak. Yenişehir Mahallemizde 550 m2 alanda kısa süre içerisinde yapımına başlanılacak tek katlı bir bina içerisinde; Aile Sağlığı Merkezi, belediyemizin Halkla İlişkiler Merkezi, Ödeme vezneleri ve Muhtarlık olacak. İnönü Mahallesi’nin muhtarlığını yeniledik.

Yeniçamlıca Mahallesi’ne bir muhtarlık yapıldı. Şu anda yeri olmayan tek mahallemiz Mimar Sinan Muhtarlığı. Mimar Sinan Mahallesi’nin de yer sorunu var. Mülkiyeti kamuya ait yer olmadığından Muhtarlık binası yapamıyoruz.
Ataşehir ilçemizde şu ana kadar 10’a yakın taksi durağını yeniledik. Kentsel açıdan estetik ve güzellik açısından önemli olduğunu düşünüyoruz.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinde olan Hal alanına daha önce bir imar planı yapıldı. Bildiğimiz kadarı ile bu imar planı yargıda iptal edildi. Ataşehir ciddi ölçüde AVM zenginliği olan bir ilçemiz. İnsanların nefes alabilecekleri yerlere ihtiyaçları var Ataşehir’de. Özellikle kamuya ait alanların yeşil alan olarak korunmasının daha sağlıklı olacağını düşünüyoruz. Ataşehir’de kent meydanlarına ihtiyacımız var.

 

Paylaşın:
Etiketler: » » » » » » »
#

SENDE YORUM YAZ